De kortste weg van UPC naar Apple

Even tussendoor. Op onze tv kun je met de afstandsbediening een menu oproepen waarmee je andere aangesloten apparaten (zoals dvd-speler, Apple tv, etc) kunt selecteren. Nu is me het volgende opgevallen (al een behoorlijk lange tijd geleden, maar ik wilde eerst duidelijkheid hebben of het geen toeval of incident was):

Om van de UPC box naar de Apple tv te switchen moet je eerst één icoontje naar boven en dan vier icoontjes naar rechts. Wil je weer terug naar de UPC box dan is het logischerwijs eerst vier icoontjes naar links en dan eentje naar beneden.

Behalve als mijn Inge de afstandbediening in bezit heeft. Dan is het bij haar vanuit de UPC box allereerst vier icoontjes naar rechts en dan nog een naar boven om bij de Apple tv uit te komen. En volgens diezelfde logica begint zij dus om eerst een icoontje naar beneden te gaan en daarna vier keer naar links te klikken, wat haar weer bij de UPC box brengt.

Schematisch:

vraagstuk

Nu vraag ik me af of dit verschil in hoe je van UPC box naar Apple tv komt iets te betekenen heeft. Is de weg die Inge kiest korter dan mijn weg? Ze doet dit niet zomaar, toch? Want ze heeft mij in het begin (toen ze nog niet gewend was aan de nieuwe tv) heel vaak van UPC box naar Apple tv zien gaan. En weer terug. Toch was het eerste wat ze deed toen ze zelf de Apple tv opzocht, om deze andere route te volgen.

Het is vergelijkbaar met ons verschil in opvatting hoe we vanuit Arnhem-centrum over de Nelson Mandela brug naar huis kunnen rijden. Ikzelf rijd bij de afslag naar het Gelredome naar rechts en dan naar links. Inge gaat richting Gelredome en dan naar rechts. Zolang we niet samen rijden is er niets aan de hand. Maar zodra we samen in één auto zitten en ook nog eens terugkomen vanuit de stad is het hommeles. De spanning loopt voelbaar op al voordat we halverwege de Nelson Mandela brug zijn. Wie geeft toe? Mag de chauffeur kiezen? En voor wie dan wel?

Om de proef op de som te nemen heb ik een keertje (uiteraard zonder medeweten van Inge) beide routes gereden om de afstand op te meten. En wat denk je? Die van Inge is net iets korter. Ik kon het eerst niet geloven en heb het toen voor een tweede keer gedaan. Met hetzelfde resultaat. Tot nu toe heb ik het haar nog niet verteld. Bang dat ik ben dat zij vervolgens ook gaat beweren dat haar manier om van UPC box naar Apple tv te gaan ook korter is.

Maar dat kan toch niet?

~ ~ ~

2 reacties op “De kortste weg van UPC naar Apple”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *