Hulpbehoevend doel gezocht

Elja schreef een blogpost. Dat doet ze iedere dag, dus zo bijzonder is het niet ben je geneigd te denken. Totdat je het zelf zou moeten doen, iedere dag bloggen. Dan denk je daar wel anders over. Maar terug naar die blogpost waar ik het eigenlijk over wil hebben: Over tikfouten en digitale speurtochten. Daarin doet Elja een oproep om met vele bloggers een actie op te starten rondom de kerstperiode:

Een blogestafette. Maar makkelijker.
En dan voor een goed doel?!
Wat denken jullie? Hoe pak je zoiets aan?

Een goed idee waar ik graag aan mee zou willen werken. In de commentaar sectie wisselden we wat van gedachten:

Ik: Misschien kunnen we allemaal (als ‘aangesloten bloggers’) een week lang een sticky post op onze blogs zetten met een vooraf bepaald goed doel en daar dan ieder voor zich een persoonlijk verhaaltje erbij waarom het belangrijk is om dat goede doel te steunen. En natuurlijk duidelijk aangeven hoe en waar dat goede doel gesteund kan worden (bv door geld, vrijwilligerswerk, hulpgoederen, al naargelang het goede doel). Daarnaast dan misschien er een een aparte pagina/domein voor maken waar alle blogpost naar doorgelinkt kunnen worden of iets met een hashtag doen en dan flink reclame maken op social media.

Elja: Ja dat zou leuk zijn. Vooral als we het met een Goed Doel afstemmen? Echt een soort van campagne voeren?

Ik: Net zoals BN’ers een lied zingen voor een goed doel, zouden wij als bloggers toch ook gezamenlijk een goed doel kunnen promoten door er een tijdlang over te bloggen of prominent op onze site vermelden?

Elja: Ja dat zou gaaf zijn. Als cadeautje voor 5 jaar #blogpraat een week lang campagne. Of zo’n 24-uurs blogmarathon.
Het leukst zou zijn een goed doel dat iets met online te maken heeft misschien? In NL? Of er buiten?

Maar ook bij mij rijst de vraag hoe zoiets aan te pakken. Waar zijn die goede doelen wanneer je ze nodig hebt? Is er ergens een site waar ze vermeld staan? Een soort van marktplaats voor goede doelen?

Weet jij er misschien een waarvan je denkt dat die prima zou passen binnen de opzet van een blogestafette of blogmarathon? Of kun je ons verwijzen naar een plek waar ze in de aanbieding zijn? Laat het dan snel weten en hopelijk kunnen we via een gezamenlijke inspanning als bevlogen bloggers een wezenlijke bijdrage leveren aan de realisatie van een hulpbehoevend doel. Zegt het voort!

~ ~ ~

Update 18/12/2015: Op de site Goede doelen staan er al een hele hoop vermeld. 

~ ~ ~

Tags:

5 reacties op “Hulpbehoevend doel gezocht”

 1. Het doel versplintert maar door de decentralisatie maar in veel wijken en dorpen staan stichtingen klaar om de gaten die vallen in zorg en welzijn zoveel mogelijk op te vangen. Het echte participeren kun je nauwelijks individueel doen. Natuurlijk, je kunt je bijdrage leveren, een goedbedoelde druppel. Hoe je het bij elkaar, kunt krijgen, ik weet het niet. Iemand anders?

 2. Ik weet het ook niet, maar hopelijk gaan er wat reacties/tips/etc hier en/of op twitter komen waar we meer verder aan de slag kunnen om er zoals gezegd de laatste twee weken van het jaar wat meer aandacht aan te besteden. Als een zoveelste goedbedoelde druppel.

 3. Ik deed nooit eerder mee met #blogpraat, want bridgen is normaal mijn maandagavond invulling. Nu ben ik aan het opkalefateren en zag een tweet van Elja voorbij komen, waar zullen we het va. overhebben in #blogpraat. Ik stelde voor om het onderwerp #goeddoel te gebruiken.
  Ze ging erover nadenken en nu zie ik het hier terug, leuk.

  Heel veel goede doelen kunnen ieders steun gebruiken. Mijn doel http://www.fshd.nl wordt gesteund door een kleine groep mensen, want de mensen die zijn aangedaan zijn met weinigen. Nu hoor ik sinds kort ook bij een hele grote groep die de diagnose kanker kreeg. Daar zou ik mijn geld ook bij kunnen neerleggen. KWF, MDL etc.
  Een goed doel, zonder strijkstok, in Paarl ZA heeft ook mijn persoonlijke belangstelling, ik heb fysiek drie containers kunnen vullen met uw spullen.

  Ik pleit hierbij voor een bijdrage http://www.ambulancewens.nl want 13% van de mensen overlijdt tenslotte maar in slaap of hartstilstand. Voor je vader, moeder, man, vriend, collega e.a. die allen te maken krijgen met een lek of gebrek.
  Aan het eind van je leven, toch nog een dagje of meer op stap m.b.v. deskundige medewerkers etc. als het niet meer verantwoord lijkt dit met de familie te doen of als er geen familie meer is en of geen geld. Een mooi initiatief waar ik zelf nog geen gebruik van heb hoeven maken en ook niet precies weet hoe het werkt… maar ook zij krijgen een druppel. Al is het maar aandacht. http://www.ambulancewens.nl

  1. Dank voor je reactie, Marjanne. Ik wist eerlijk gezegd niet van je vermelde diagnose. Dan snap ik dat je nog meer betrokken raakt bij de vele deskundigen/vrijwillers die vaak dag en nacht in touw zijn om hulp op allerlei fronten te bieden.
   Dat is ook waarom het zo nodig is om daar regelmatig aandacht aan te besteden. Met betrekking tot #blogpraat is het nog even zoeken in welke vorm dit gegoten gaat worden. Een gezamenlijke actie rondom 1 specifiek doel of ieder voor zich met een eigen keuze. Misschien dat het dit weekend of anders a.s. maandag duidelijk wordt.

 4. Pingback: Doe mee | Met zonder beperking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *