Mijn goede voornemens voor 2015 (niet allemaal)

Vannacht, toen het ergste vuurwerkgeweld achter de rug was en de poezen enigszins gekalmeerd, lag ik nog een tijdje in bed te overdenken of ik eigenlijk wel goede voornemens voor het prille jaar had.

Dit is wat ik deze ochtend nog weet te herinneren van wat ik een aantal uren eerder wist te verzinnen voordat ik als een blok in slaap viel:

  • iedere dag de nieuwe artikelen op De correspondent lezen (op dit moment heb ik zegge en schrijve 1246 bewaarde publicaties zoals dat zo mooi heet en eerlijk gezegd wil ik dat niet verder laten oplopen);
  • iedere week het nieuwste exemplaar van De Groene Amsterdammer lezen (ik ben bij tot en met halverwege mei 2014);
  • iedere week minimaal drie keer gaan hardlopen als training voor een volgende halve marathon (het huidige plan van aanpak is om er eentje te gaan lopen eind april begin mei);
  • iedere maand minstens 1 boek lezen voor Een perfecte dag voor literatuur (het afgelopen jaar heb ik er iedere maand twee gelezen, maar misschien moet ik dat terugbrengen naar eentje zodat ik tijd over ga houden voor ander lees- en schrijfwerk);
  • iedere maaltijd zo gezond mogelijk houden (de theorie over bewust eten moet ik meer in de praktijk brengen zodat zowel ikzelf als dier en milieu er beter van worden);
  • niet iedere dag te bloggen (want ik heb gemerkt dat wanneer ik het ontken dat het dan het beste lukt om iedere dag te bloggen, dus ik ga het dit jaar NIET voor de zoveelste keer proberen);

Ik weet zeker dat ik meer had verzonnen, maar los van de zaken die ik echt vergeten ben ga ik hier tevens niet alles vermelden waarvan ik nu al weet dat ik het toch niet ga waarmaken. Het moet wel leuk blijven in 2015.

~ ~ ~

4 reacties op “Mijn goede voornemens voor 2015 (niet allemaal)”

  1. Jij hebt ook echt de discipline om iets lang vol te houden, dus het zal vast wel goed komen. Doelmatig, planmatig. Hoppáááá, alsof het niets is. Als ik wel eens lees wat jij allemaal doet (structureel), vraag ik me af of jij gewoon meer uren in een dag hebt dan een gemiddeld mens. Hoe krijg je het voor elkaar. En eh… succes! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *