Blogtour – De barmhartigen

‘En waar zal dat boek van jou zoal over gaan, als ik vragen mag?’
‘Over de waarheid.’
‘Je meent het. Klinkt heel boeiend. Ik zit op het puntje van mijn stoel, echt waar. Onthoud één ding: geen enkele romanlezer is geïnteresseerd in de waarheid. Wie de waarheid of wat daar voor moet doorgaan wil lezen, koopt wel een krant. Literatuur gaat niet om de feitelijke waarheid, maar om waarachtigheid. Dat is iets totaal anders. “De” waarheid bestaat trouwens niet, mijn beste. En als ze al bestaat, wil niemand er een boek over lezen. Omdat de waarheid meestal oersaai is. Je kunt beter een boek schrijven over de leugen. Dat is duizend keer interessanter en spannender. Dat verkoopt veel beter. Mensen zijn gek op leugens. De wereldliteratuur is gebouwd op verzinsels en luchtkastelen. De kunst bestaat erin ze als waarheid te verpakken in een meeslepend verhaal.’
[p.53, De barmhartigen]

~ ~ ~

Aanstaande maandag begint de blogtour rondom het nieuwe boek De barmhartigen geschreven door Koen van Wichelen. Via het contactformulier op mijn site kreeg ik een uitnodiging om mee te doen waar ik geen nee tegen kon zeggen. Inmiddels is het programma bekend en zal ik op woensdag 7 januari mijn leeservaring online zetten. Hieronder kun je zien welke bloggers nog meer deelnemen aan de blogtour en op welke datum zij zullen posten. Zet het in je agenda, zou ik willen aanbevelen. Wanneer ze hun blogpost online hebben staan, zal ik de links aanpassen in het overzicht.

5 januari: De Perfecte Buren Leesclub => Blogtour ‘De barmhartigen’ – Koen van Wichelen

7 januari: PETEPEL => Bladzijde 268 en verder…

9 januari: Het kraaien van De Haan => Erbarme dich – blogtour ‘De barmhartigen’

12 januari: Verbeelding => De Barmhartigen
14 januari: Bibliothecaris in blog => De barmhartigen
16 januari: Door Suzanne => Een roman over een roman

19 januari: De wereld van Hendrik-Jan => Beginnen bij het begin

21 januari: https://dobbinga.wordpress.com/

23 januari: http://connieflipse.blogspot.be

STEL JE VOOR: een nietsbetekenende veertiger met een knoert van een midlifecrisis en een dito drankprobleem schrijft een boek. En onverwachts wordt dat een bestseller. Dat is precies wat David Sores overkomt in De barmhartigen. De drieëndertig drukken leggen hem geen windeieren, maar zijn zorgen zijn niet achter de rug. Integendeel, hij krijgt er alleen maar bij. Zijn boek heeft bij bepaalde mensen een snaar geraakt die hij liever ongemoeid had gelaten.

De barmhartigen
Koen van Wichelen
Uitgeverij Manteau
ISBN 9789022329948

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *