Geen commentaar (althans na 31 dagen)

Ruim een maand verder kan ik zeggen dat het heeft gewerkt. Mijn experimentje. Ik moest wel iets rigoreuzer te werk gaan dan ik had gedacht. Met een termijn van zes maanden bleken er nog steeds te veel spamberichten binnen te komen. Die Akismet weliswaar netjes afving, maar toch. Na een paar dagen heb ik toen de settings zodanig aangepast dat mijn blogposts maximaal 31 dagen openstaan voor reacties nadat ik ze gepost heb. Daarna is reageren niet meer mogelijk.

Is dat onvriendelijk richting jullie (mijn trouwe bezoekers)? Ik denk het niet. Ik heb zelfs het vermoeden dat het jullie niet zou zijn opgevallen wanneer ik er hier niet zelf over begonnen was. Ervaring leert dat jullie ofwel kort na publicatie reageren of helemaal niet. Het is maar heel zelden dat een oude blogpost van commentaar voorzien wordt. En ze blijven gewoon beschikbaar om te lezen natuurlijk. Bovendien zijn mijn blogposts in de meeste gevallen niet opgezet dat ze een discussie uitlokken die middels de commentaren wordt voortgezet. Als het al eens voorkomt dan is het vaak binnen enkele dagen al weer voorbij. Ruim binnen de termijn van 31 dagen dus.

Ik laat het daarom voorlopig zo. Mocht iemand er onoverkomelijke problemen mee hebben, dan laat het hieronder maar weten. En lees je dit pas ergens in februari, weet dan dat er een contactformulier is waar je altijd je commentaar kwijt kunt1. Maar niet verklappen aan de spammers alsjeblieft.

~ ~ ~


  1. Trouwens, een contactformulier heeft ook nog andere voordelen. Lees hier maar eens verder. 

2 reacties op “Geen commentaar (althans na 31 dagen)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *