Iets met of bij z’n kaak

Op kantoor vertelde ik over een science-fiction film die ik onlangs had gezien. Aliens hebben onze maan vernietigd waardoor alles uit evenwicht is geraakt. Daarna volgt er een invasie door deze aliens maar uiteindelijk weet de mensheid als overwinnaar uit die oorlog te komen. Nu maken we ons op voor vertrek naar een nieuwe planeet.

Mooi, zei een collega die dol is op science-fiction maar dan vooral in boekvorm.

De hoofdrol werd gespeeld door Tom Cruise, zei ik.

Hè gadverdamme. Mijn collega weer.

Onverstoorbaar ging ik verder. Tom Cruise is een soort van techneut die drones moet repareren.

Weet je, ik kan niet meer naar die Tom Cruise kijken.

De drones beschermen machines tegen aliens die onze planeet proberen over te nemen.

Hij doet iets met of bij z’n kaak en als je daar eenmaal op gaat letten dan gaat dat ontzettend irriteren en kun je je niet meer concentreren op de film.

Op een dag ontdekt Tom Cruise dat er een kloon van hem bestaat.

Ik heb ook pas een film gezien waar iemand z’n eigen kloon tegenkomt.

Ze raken in gevecht en even is het niet duidelijk wie van de twee de echte Tom Cruise is.

Alsof je dat kunt zeggen van kloons. Maar het gebeurde ook in de film waar ik het over heb.

En dat was zonder Tom Cruise?

Jazeker. Ik kijk geen films met Tom Cruise. Ik kan die man niet meer zien.

Bij de film die ik zag weet Tom Cruise heel slim te infiltreren bij de aliens via z’n kloon nadat hij heeft ontdekt dat de realiteit anders is dan dat hem altijd is verteld.

Bij de film die ik zag gaan de kloons dood. Ze houden het maar zo’n drie jaar vol. Dan staat de volgende kloon op. Die weet van niets en begint weer van voor af aan.

Lekker deprimerend.

Nee, van een film met Tom Cruise wordt je vrolijk. Zoveel geld verdienen en dan ook nog eens de kerk van die mafketel Ron Hubbard steunen. Over deprimerend gesproken. En daar werk jij aan mee door zijn films te kijken en zo de kas te spekken. Ik dacht dat jij verstandiger was.

Deze avond keek ik een stukje film terug. En inderdaad. Wanneer je er eenmaal op gaat letten… Vanaf nu kijk ik nooit films meer met Tom Cruise.

~ ~ ~

2 reacties op “Iets met of bij z’n kaak”

  1. Ah… Tom Cruise… Mja… Oblivion heb ik gezien. Vond ik best wel goed, en ergens een stuk of wat van zijn allereerste films heb ik gezien maar al die jaren daartussen… nope… Niet omwille van die tic – waarvoor ik je maar op jouw woord zal geloven, heeft ie die echt *grijns* – maar omdat ie me als acteur niet echt aanspreekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *