Ku(ns)twerk

In een dronken bui heb ik ooit eens heel overtuigend een ‘college’ gegeven over een abstract kunstwerk wat bij iemand aan de muur hing die ik verder niet kende. Het was tijdens een nogal drukbezocht feest ergens in Amsterdam waar ik via via en slinkse wegen mezelf had weten uit te nodigen. Na een aantal flessen bier gecombineerd met borreltjes ondefinieerbaar maar onmiskenbaar sterke drank werd ik een beetje misselijk van de grootspraak door enkele te nadrukkelijk aanwezige studenten kunstacademie. Ik besloot mezelf voor te doen als kenner van datgene wat er dan ook aan de wand hing en begon omstandig het abstracte te duiden. Al snel had ik een groepje belangstellenden om me heen verzameld die als zoete spacecake slikten wat ik te berde bracht over het schilderij dat ik tot dan toe nog nooit eerder gezien had en waarvan ik bij god niet wist wie het geschilderd had. Niemand onderbrak me of twijfelde aan mijn autoriteit. Toen ik niets meer wist te verzinnen veinsde ik dat ik naar het toilet moest, gaf daar kortstondig over en verliet het pand via via en andere slinkse wegen.

(c) Marcus DeSieno - A Photograph of the Planet Venus Eaten by Bacteria Found Inside of a Vagina

Marcus DeSieno

Dit weekend dacht ik heel even het betreffende schilderij gevonden te hebben op internet. Ik deed een halfslachtige poging om opnieuw het abstracte te duiden totdat ik zag dat het geen schilderij uit lang vervlogen studententijden was maar een redelijk recente foto met als titel: A Photograph of the Planet Venus Eaten by Bacteria Found Inside of a Vagina.

Juist. Daar is weinig abstracts aan.

~ ~ ~

De foto is er eentje uit de serie Cosmos. De hele serie en nog veel meer moois is te zien in de galerij van Marcus DeSieno Photography. Gratis toegang, ook zonder Museum Jaarkaart.

~ ~ ~

2 reacties op “Ku(ns)twerk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *