Prioriteitenkabinet

Door omstandigheden blog ik op 15 februari niet over De linkshandigen. Dit heeft niets te maken met de omstandigheden die er oorzaak van waren dat ik op 30 januari niet over De man die ophield te bestaan blogde. Het gevolg is wel hetzelfde: een bespreking die later verschijnt dan oorspronkelijk aangekondigd was en een bijbehorende wijziging van plannen. Met betrekking tot 15 februari mogen we als bloggers van Een perfecte dag voor literatuur een boek uit onze eigenste nog-te-lezen stapel kiezen om de vrijgevallen plek in te vullen.

In de woorden van Cathelijne (aka de onovertroffen organisator en motivator achter de boekbloggersleesclub):

Wat is het idee? Een prioriteitenkabinet
Je kiest een boek dat je al gelezen had willen hebben, maar nu eindelijk eens prioriteit krijgt. Ieder kiest dus een boek naar keuze en blogt erover op 15 feb in de vorm die hij/zij zelf wil

Dus wordt het die literaire klassieker?
Of dat boek dat je langgeleden kocht?
Een boek dat je al meerdere malen aangeraden kreeg?
Een boek buiten je gebruikelijke genre?
Kinderliteratuur van vroeger die je graag wilt herlezen?
Of juist een (prijswinnend?) jeugdboek van nu?
Of…

In alle genoemde categorieën heb ik wel iets liggen. Meerdere zelfs. Dat maakt het kiezen weer eens heel moeilijk. Maar misschien moet ik pragmatisch zijn. Met nog slechts 12 dagen om een boek te kunnen lezen plus een bijbehorende bespreking schrijven kan ik beter een niet al te dik exemplaar uitzoeken. Mijn keuze is daarom gevallen op een roman die ik onlangs aangeschaft heb: Levels of Life door Julian Barnes.

levelsoflife

You put together two things that have not been put together before. And the world is changed…
In Levels of Life Julian Barnes gives us Nadar, the pioneer balloonist and aerial photographer; he gives us Colonol Fred Burnaby, reluctant adorer of the extravagant Sarah Bernhardt; then finally, he gives us the story of his own grief, unflinchingly observed.

Levels of Life
Julian Barnes
Vintage Books
9780099590286

~ ~ ~

2 reacties op “Prioriteitenkabinet”

  1. Ik hoef dat boek niet te lezen. Ik lees jouw blog! Twee alinea’s en er zit al een lach op mijn gezicht geplakt. In die zin ben jij de concurrent van de boeken waar je over blogt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *