Storyselling

Vanochtend liep ik zijn kantoor binnen en vroeg of hij vijf minuten tijd had. Dat had hij en maakte driftig aantekeningen terwijl ik aan het woord was. Af en toe stelde hij een vraag om vervolgens tot de ontdekking te komen dat ik daar al rekening mee had gehouden. Twee keer complimenteerde hij me met de in zijn ogen vernuftige manier waarop ik in mijn verhaal anticipeerde op bepaalde gevoelens die leven bij het hoger management in Europa. Nadat de mij geboden tijd voorbij was nam hij nog eens door wat hij zoal had opgeschreven.

Dat was een mooi staaltje storytelling, zo concludeerde hij. Als ik niet beter wist zou ik nog gaan denken dat je spindoctor bent in plaats van business systems analyst. Tevreden verliet ik zijn kantoor terwijl hij de telefoon pakte om ons standpunt met betrekking tot de te nemen stappen in het vastgelopen project ging verdedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *