Lunchen

We namen de trap naar de tweede verdieping om gaan te lunchen. Eenmaal boven hijgde hij een beetje. Misschien had ik beter een rondje kunnen gaan lopen met de collega’s van afdeling X in plaats van naar de kantine te gaan.

Ik ging er niet op in.

Maar ja, ik vind de soep zo lekker die ze hier serveren. En het is ‘s ochtends zo’n gedoe als ik ook nog brood moet smeren voordat ik naar kantoor ga. Anders heb ik niets te eten tussen de middag.

Ik pakte een dienblad, bord en bestek.

Zie je dat ze vandaag weer van die heerlijke snacks hebben? Wat zal ik doen? Goh, wat maken ze het ons toch moeilijk hier met al die verleidingen.

Ik rekende af en zocht een plekje om te eten.

Ja ja, ik weet wat je denkt maar ik kon het niet laten staan. Nog één keertje. Want morgen gaat het roer om.

Ik keek hem aan.

Wat zeg ik? Morgen moet het roer om. Want ik heb me opgegeven voor die medische keuring. En dan moet ik wel een beetje gezond voor de dag komen. Ze zien me al aankomen. Hij ging wat acherover zitten en sloeg een paar maal op zijn opbollende buik. Ja jongen, de tijden gaan helaas veranderen.

Ik zag dat we nog maar enkele minuten hadden voordat de volgende vergadering zou beginnen.

1 reactie op “Lunchen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *