I like het ontbreken van een like-knop

Bij Elja las ik over Snapchat. Met deze app voor iPhone en Android (o.a. hier te down­load­en) kun je foto’s of video’s mak­en en deze ver­vol­gens delen met een spec­i­fieke vriend of je gehele netwerk. Na max­i­maal 24 uur verd­wi­j­nen deze beelden weer. Ideaal. Jam­mer dat dit ook niet het geval is bij Twit­ter. Delen is ok, maar dat het alle­maal opges­la­gen moet wor­den daar zie ik eerlijk gezegd het nut niet van in.

Of ik het hele­maal begri­jp is nog maar de vraag (hoewel Elja erg haar best heeft gedaan om ook deze dum­mie weg­wi­js te mak­en) en zal blijken wan­neer ik mijn eerste beelden ga delen. Want je begri­jpt, ik heb een account aange­maakt:

snapchat1

Wat voor mij de doorslag gaf om Snapchat eens uit te proberen was de vol­gende alin­ea in de blog­post bij Elja:

Waar zit de Like-knop op Snapchat?
Die is er niet. Nope. Inter­ac­tiemogelijkhe­den: nul kom­ma nul, minus de privé-bericht­en dan. Dus wat dat betre­ft ook wel weer heer­lijk rustig.

Inder­daad. Heer­lijk. Afgezien van de chat­func­tie (die ik waarschi­jn­lijk zelden zal gebruiken) is het recht­toe rech­taan zen­den van wat je op dat ogen­blik de moeite vin­dt om te delen. En tegelijk­er­ti­jd zien wat anderen om je heen (mits je de locatievoorzien­ing activeert) zoal aan het doen zijn. Zon­der de ver­plicht­ing om te liken of com­men­taar te geven. Lekker lurken dus. En daar is op z’n tijd niets mis mee. Vind ik.

Maak dus ook een account aan (mocht je dat ten­min­ste nog niet gedaan hebben), zoek me op en voeg me toe want in je een­t­je snapchat­ten is een beet­je tri­es­tig kan ik je nu al verzek­eren.

snapchat2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets