I like het ontbreken van een like-knop

Bij Elja las ik over Snapchat. Met deze app voor iPhone en Android (o.a. hier te downloaden) kun je foto’s of video’s maken en deze vervolgens delen met een specifieke vriend of je gehele netwerk. Na maximaal 24 uur verdwijnen deze beelden weer. Ideaal. Jammer dat dit ook niet het geval is bij Twitter. Delen is ok, maar dat het allemaal opgeslagen moet worden daar zie ik eerlijk gezegd het nut niet van in.

Of ik het helemaal begrijp is nog maar de vraag (hoewel Elja erg haar best heeft gedaan om ook deze dummie wegwijs te maken) en zal blijken wanneer ik mijn eerste beelden ga delen. Want je begrijpt, ik heb een account aangemaakt:

snapchat1

Wat voor mij de doorslag gaf om Snapchat eens uit te proberen was de volgende alinea in de blogpost bij Elja:

Waar zit de Like-knop op Snapchat?
Die is er niet. Nope. Interactiemogelijkheden: nul komma nul, minus de privé-berichten dan. Dus wat dat betreft ook wel weer heerlijk rustig.

Inderdaad. Heerlijk. Afgezien van de chatfunctie (die ik waarschijnlijk zelden zal gebruiken) is het rechttoe rechtaan zenden van wat je op dat ogenblik de moeite vindt om te delen. En tegelijkertijd zien wat anderen om je heen (mits je de locatievoorziening activeert) zoal aan het doen zijn. Zonder de verplichting om te liken of commentaar te geven. Lekker lurken dus. En daar is op z’n tijd niets mis mee. Vind ik.

Maak dus ook een account aan (mocht je dat tenminste nog niet gedaan hebben), zoek me op en voeg me toe want in je eentje snapchatten is een beetje triestig kan ik je nu al verzekeren.

snapchat2

4 reacties op “I like het ontbreken van een like-knop”

      1. Nope 🙂 Met mijn gsm kan ik enkel bellen en sms’en… nog lekker ouderwets. En meer hoeft ie van mij ook niet te kunnen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *