50books – jaar 2015 – vraag 24

Deze blogpost is deel 24 van 49 in de serie 50books - 2015

Morgen (maandag dus) blog ik over En nooit was iets gelogen door Ellen Heijmerikx. Ik moet nog zo’n kleine zeventig bladzijdes lezen vandaag en dat moet wel lukken. Normaal gesproken had ik het boek al uit willen hebben want ik vind het altijd wel fijn om het gelezene eerst minimaal een dag of twee te kunnen laten bezinken voordat ik erover blog. Maar ik ben zo slim geweest om voortijdig in Zen Habits van Leo Babauta te beginnen.

Eigenlijk had ik dit boek opzij gelegd om er tijdens de zomervakantie in te gaan lezen. Ik wist dat het een doe-boek was en dacht daarom dat de vakantieperiode wel een geschikt moment was om wat zaken die ik wil veranderen aan te pakken. De nieuwsgierigheid won het echter van het verstand en voor ik het wist had ik het boek uitgelezen en er een serie dagelijkse blogs over geschreven (waarmee ik trouwens nog niet klaar ben). Zodoende is het boek van Heijmerikx er een beetje bij ingeschoten.

Tegelijk moet ik nu op zoek naar een ander boek wat ik in de zomervakantie wil gaan lezen. Niet dat ik niks meer te lezen heb, maar ik vind het bij de vakantiepret vooraf horen om iets speciaals op mijn leeslijst te zetten waar ik naar kan uitkijken. Zen Habits was zo’n boek maar ik heb tegen alle regels gezondigd door niet het geduld te kunnen opbrengen tot het vakantie was.

Misschien wordt het weer eens tijd om de boeken van Pirsig erbij te halen. Normaal gesproken lees ik ieder jaar om en om de twee boeken die hij geschreven heeft. Het afgelopen jaar is dat er bij hoge uitzondering niet van gekomen. Daar valt iets goed te maken.

En jij? Welk boek heb jij apart gelegd om er gedurende de zomerperiode eens lekker de tijd voor te nemen?

Vraag 24:
Welk boek mag volgens jou niet ontbreken op de #50books zomerleeslijst 2015?

Voor de die-hard onder ons die ook in 2013 al meededen aan #50books zal deze vraag bekend in de oren klinken. Dat klopt. Ook toen vroeg ik in vraag 24 om maximaal één titel door te geven van een boek dat je van plan was in de zomerperiode te gaan lezen. Niet meer, niet minder.

Alle inzendingen heb ik toen hier verzameld1.

En dat ga ik opnieuw doen met de inzendingen die deze keer binnen komen. Dus ga net als twee jaar geleden door je lijst van nog-te-lezen en kies er eentje uit die je alvast opzij legt voor later en laat ons weten waarom. Want wie weet maak je anderen ook enthousiast om dat boek te gaan lezen. Ben je helemaal bij met lezen (hoe krijg je dat voor elkaar?) en ligt er op dit moment niets meer op je te wachten ga dan toch eens na over welk boek je fantastische dingen gehoord of gelezen hebt, maar dat je nog niet hebt gelezen. Wellicht is dat er eentje om in de zomer mee te beginnen. Hopelijk komen er weer net zoveel enthousiaste reacties binnen als in 2013. Ik kijk er naar uit!

~ ~ ~


  1. Strikvraag voor degenen die in 2013 hebben meegedaan: weet jij nog wat je destijds hebt doorgegeven? 

13 reacties op “50books – jaar 2015 – vraag 24”

  1. Pingback: Vakantieboeken – Wat moet je meenemen? | De wereld van Hendrik-Jan

    1. En als je nu slechts één titel mag kiezen (wat uiteindelijk de opdracht voor vandaag is), welk boek zou je dan absoluut deze zomerperiode willen lezen? Want dat is de titel die ik dan op de zomerleeslijst zet.

  2. Pingback: 50Boeken - week 24 - Vakantieboek - Ruud's BlogRuud's Blog

  3. Kwam de strikvraag te laat tegen, ik had toen wel een boek, maar geen stukje geschreven: Annejet van der Zijl, Bernhard, een verborgen geschiedenis. Ik heb het boek wel gelezen, maar of het in die zomer was?

  4. Pingback: #50books vraag 24: de zomerleeslijst - Martha blogt privé

  5. Pingback: 50books – jaar 2015 – vraag 25 | petepel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *