Survival vs Obstacle

Omdat ik volgende week voor het eerst aan een Mud & Water Challenge mee ga doen en totaal geen idee heb wat ik daar kan verwachten of hoe zwaar dit is besloot ik me in te schrijven voor een proefles bij een survival run vereniging vlak in de buurt.

Vandaag was het zover. Klokslag 10 uur vertrokken we voor een warming up nadat we elkaar om de beurt kort hadden voorgesteld. In totaal waren we met z’n zevenen (6 man, 1 vrouw). Ieder had zo zijn/haar eigen redenen om eens te ervaren wat een survival run precies is. Zo was er een jongen die marinier wilde worden maar ook een man van 44 jaar die na een ongeluk een jaar lang in een rolstoel had gezeten om daarna nog eens zes jaar te revalideren voordat hij uiteindelijk weer in de buurt van zijn oude (sport)niveau zat.

Als onderdeel van de warming up werden we ook het water in gestuurd om een eind te zwemmen en vervolgens te proberen om via een touw uit het water te geraken en over een balk te klimmen. Dat was al meteen te hoog gegrepen voor ons.

De resterende twee(!) uur zijn we afwisselend langs de meeste hindernissen gegaan waar we uitleg kregen over de technieken die nodig zijn om ze te bedwingen. Natuurlijk moesten we dat meteen in de praktijk brengen. Hieronder staan een paar foto’s zodat je een beeld krijgt van de variatie. En het is lang niet alles want we hebben bijvoorbeeld ook nog aan houthakken en boogschieten gedaan, terwijl de kajakken helaas al gereserveerd waren anders hadden we daar ook nog in gemogen.

Na afloop was ik compleet gesloopt. Eigenlijk al halverwege. Ik voelde hoe de (weinige) kracht uit mijn armen verdween waardoor ik noodgedwongen enkele hindernissen niet meer goed kon uitvoeren omdat ik de techniek niet beheerste en de kracht me ontbrak. Maar ik bleek niet de enige. Allemaal zaten we er in meer of mindere mate doorheen. Volkomen volgens verwachting. En het was ook iets wat onze trainer van de dag niet naliet te benadrukken: zonder ervaring gaat het je minstens vier tot acht maanden kosten om een survival run tot het einde toe een beetje fatsoenlijk uit te lopen.

Oh ja, praten over obstacle runs (zoals dus de Mud & Water Challenge) is als vloeken in de kerk. Die zijn voor de fun. Te commercieel en te duur. En misschien ook wel te min kreeg ik het idee. Een survival run is het echte werk werd ons op het hart gedrukt.

Eens zien hoe ik er volgende week over denk wanneer ik beide vormen voor de eerste keer ervaren heb.

Als laatste nog de beloofde foto’s om een beeld te krijgen hoe gevarieerd en mooi de hindernisbaan van Survival Arnhem er bij ligt. Een genot om er te mogen sporten (ondanks de spierpijn en blauwe plekken).

IMG_1837

IMG_1838

IMG_1842

IMG_1851

IMG_1858

IMG_1860

IMG_5481

~ ~ ~

1 reactie op “Survival vs Obstacle”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *