Verkopen is een vak en luisteren ook

Nu ik definitief lid ben geworden van de survival club Arnhem en morgen (zaterdag) ook nog eens aan de Mud & Water challenge deelneem in Maurik leek het mij verstandig een paar nieuwe schoenen te kopen. Natuurlijk speciaal een model om ‘of the road’ te gaan.
Op de website van de survival club stond aangegeven dat ik korting kon krijgen bij Runner’s world in Arnhem. Dus ik naar de stad. Bij de winkel werd ik geholpen door een uiterst vriendelijke medewerker. Hierbij enkele flarden uit het gesprek nadat ik hem had uitgelegd dat ik slechts één proefles gevolgd heb en verder nog nooit iets vergelijkbaars heb gedaan:
Hij: Ja, die survival club Arnhem is echt erg goed georganiseerd. Hoe lang train je daar al?
Hij: Mijn zoontje doet ook aan survival run en hij traint altijd op de zaterdagochtend. Niets voor mij om zo vroeg het water in te springen. Ik ben een echte koukleum. Op welke dag train jij altijd?
Hij: In april dit jaar hebben ze me overgehaald mee te doen aan de run die de club zelf organiseert. Ik heb een hartstikke goeie conditie en doe veel aan zwemmen, maar ik was helemaal gesloopt. Was jij er ook bij?
Hij: Bij de club raden ze de Brooks schoenen aan. Die vind ik zelf ook erg goed. Maar ik laat wel altijd wat andere merken zien zodat de mensen toch eventueel kunnen afwijken. Ken jij (noemt naam van iemand op de club die ik volgens hem zou moeten kennen want iedereen kent ‘m op de club)? Die geeft training maar moet niets van Brooks hebben.
Tussen de bedrijven door gaf hij deskundig commentaar bij de diverse schoenen die ik uitprobeerde en tips over mijn looptechniek op basis van de filmpjes die hij maakte. Maar dat kan ik natuurlijk allemaal verkeerd begrepen hebben. Luisteren is tenslotte een vak apart.
Uiteindelijk wist hij me een paar Brooks Cascadia 10 te verkopen waarmee ik tevreden de winkel verliet. Morgen wacht ze een waterdoop als vuurdoop.

brookscascadia10

~ ~ ~
Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt.

4 reacties op “Verkopen is een vak en luisteren ook”

        1. Dank je. Ik heb goed geslapen vannacht (as always) en ben er helemaal klaar voor! Tenminste, voor zover je dat kunt zeggen zonder er specifiek voor te hebben getraind. Beter is misschien om te melden dat ik er zin in heb 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *