Midden in het begin van een verhaal

Deze blogpost is deel 4 van 19 in de serie Zen - Robert Pirsig

[p.19-23]

Morgenvroeg vlieg ik naar Minneapolis en vandaar ga ik met de taxi naar mijn hotel in Eden Prairie. Daar verblijf ik dan een week voor workshops met mijn Amerikaanse collega’s die op een kwartiertje loopafstand hun kantoor hebben.

Vandaag las ik weer enkele bladzijdes in Zen. Nadat de ik-persoon heeft aangegeven dat hij in de vorm van een Chautauqua een verhaal gaat vertellen tijdens de motortocht die hij met zijn zoon onderneemt, gaat hij wat dieper in op de aanleiding die hem hiertoe heeft gebracht.

Het heeft te maken met zijn twee goede vrienden John en Sylvia die hem vaak vergezellen op deze motortochten en er ook deze keer bij zijn. De ik-persoon vertelt hoe maanden geleden John moeite had om zijn motor te starten nadat ze een pauze hadden genomen in Savage, Minnesota (p.21). De volgende dag hetzelfde geval bij Lake Minnetonka, ook na een pauze (p.23).

Ik haal de kaart erbij en zie dat Eden Prairie precies tussen Savage en Lake Minnetonka ligt. In mijn email heb ik de agenda voor de komende week. Alle vergaderruimtes hebben de naam van een meer of rivier. Je raadt het al. Inderdaad, de workshops worden gehouden in Lake Minnetonka. Het voelt alsof ik morgen zo dit verhaal ga binnenvliegen.

Zen laat ik thuis voor deze trip. Vermoedelijk heb ik in de avonden te weinig tijd om erover te bloggen. Dus wanneer ik weer terug ben ga ik verder met bloggen over dit bijzondere boek. Kunnen jullie lekker alvast een beetje vooruit lezen.

~ ~ ~

5 reacties op “Midden in het begin van een verhaal”

  1. Mooie reis alvast en interessante werkdagen!
    Wel heel goed gepland dat je nu juist daar naar toe gaat. Misschien kun je wel wat foto’s maken om ook wat sfeerbeelden voor bij het boek mee te geven in je blogs. Ik heb er allemaal wel een beeld bij maar de hedendaagse werkelijkheid is ook interessant.

  2. Mooi toeval.
    Ik ben ooit ergens gestrand in het boek. Misschien zijn jouw blogs een reden om opnieuw te proberen.
    Ik voelde me destijds wel aangesproken over het geen flauw benul willen hebben van techniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *