Rondje Regen & Wind

Rondje20151113

Mijn collega waarschuwde me al toen ik ‘s ochtends op kantoor kwam. Het zou later op de dag verschrikkelijk gaan stormen. Een code waarvan ik de kleur ben vergeten was uitgevaardigd door het KNMI en/of de ANWB. Misschien dat ik maar beter op tijd naar huis kon gaan.

En ik wilde nog wel ‘s avonds een rondje gaan rennen. Zoals het zich liet aanzien kon ik dat wel vergeten. Veel te gevaarlijk op de weg!

Om 16 uur begon het in Ede donker te worden. Zware onweerswolken kwamen vanuit het westen aangerold. Ik besloot naar huis te gaan. Tenslotte hadden we onze vier weken durende testsessie zojuist afgesloten en staat er een weekje vakantie op de agenda.

Optimistisch nam ik de route over de A50. Slecht idee. Bij de eerste bui die losbarstte stond het verkeer meteen stil. Zover als ik kon zien zag ik één lange sliert rode achterlichten waar geen beweging meer in te bespeuren viel. Gelukkig was er een afslag dichtbij waar ik weer van de snelweg af kon. Maar ook binnendoor duurde het nog ruim een uur voordat ik thuis was. Regen en storm heeft een verlammend effect op automobilisten bleek maar weer eens.

Eenmaal thuis was de storm nagenoeg bedaard en kon ik toch nog mijn geplande rondje gaan rennen. Tenslotte staat er voldoende op het programma in december waar ik de komende tijd goed voor moet blijven trainen:

  • 6 december Montferlandrun – 15 km
  • 13 december survivalrun Arnhem – 5 km
  • 20 december survivalrun Dinxperlo – 5 km

De gemiddelde snelheid die ik vanavond liep is wat ik ook in Montferland wil lopen om een beetje acceptabele finishtijd neer te zetten. Dus het slechte weer had in ieder geval geen verlammend effect op mijn hardlopen. Goed om te weten want ik verwacht dat het weer in december ook niet al te zomers zal zijn.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *