Het boek was nog niet uit…

Deze blogpost is deel 29 van 29 in de serie Zen Habits - Leo Babauta

Na het sporten kan ik het niet laten om voordat ik onder de douche stap een greep in de snoeppot te doen. Meestal heb ik al een appel of banaan gegeten en flink water gedronken maar toch blijft de behoefte om iets te snoepen. Het is dwangmatig en doet ook nog eens gedeeltelijk de positieve effecten van het sporten teniet. Ik zou er dus verstandig aan doen ermee te stoppen.

Het boek was nog niet uit. Dat schrijft Paul heel terecht in zijn blogpost Voorbereid aan de goede voornemens beginnen. Mijn excuus om op 1 juli aan te geven dat ik niet meer dagelijks zou bloggen over Zen Habits – Mastering the Art of Change door Leo Babauta was dat de hoofdstukken vanaf deel IV een stuk langer werden. Ik had meer tijd nodig en dacht eraan om de blogfrequentie over Zen Habits naar 2 tot 3 blogposts per week terug te schroeven.

Twee dagen later volgde er nog een update met video’s over de dagelijkse rek- en strekoefeningen die ik me probeerde eigen te maken, maar daar is het tot nu toe bij gebleven. Een wel heel abrupt einde.

Misschien dat het stiekem iets te maken kon hebben met een van de onderwerpen die aangesneden werden in de rest van het boek: het afleren van slechte gewoontes. Daarvan heb ik er namelijk nogal wat. Bijvoorbeeld te snel iets beloven en er dan geen gevolg aan geven.

Of een boek even opzij leggen omdat mijn aandacht plots door iets anders is getrokken. En dan dat boek compleet vergeten.

Nogmaals, geheel terecht dat Paul hierop terugkomt. Het boek was nog niet uit tenslotte. Mooi ook dat hij nu zelf verder gaat waar ik afgehaakt ben. Slechte gewoontes afleren lijkt me namelijk een goeie gewoonte. Maar vooral een moeilijke. Eens zien of ik het deze keer onder de bezielende leiding van Paul wel voor elkaar krijg. Ik heb in ieder geval keus genoeg om aan te werken.

~ ~ ~

2 reacties op “Het boek was nog niet uit…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *