Oude tijden herleven

Zondag staat er weer een hardloopevenement op het programma: 15 km door heuvelachtig Montferland. Net zoals de Bridge to Bridge afgelopen zomer in Arnhem ga ik ook deze keer samen met Luella proberen een mooie tijd neer te zetten. Daar heb ik de voorbije weken regelmatig aan gewerkt. Alleen… ik heb er geen zin in.

De reden is dat ik zo gehecht ben geraakt aan mijn wekelijkse survivalruntraining op de zondagochtend die ik nu noodgedwongen moet overslaan. Naast de doordeweekse trainig op woensdagavond ben ik er helemaal aan verslaafd geraakt lijkt het wel. Ik merkte het vorige maand toen Inge mij opbelde dat ze pech met de auto had en vroeg of ik haar kon ophalen. Natuurlijk ging ik meteen op weg maar tegelijkertijd zat ik uit te rekenen hoeveel tijd ik nog had om de training van die avond niet te hoeven missen.

Uiteindelijk ben ik niet gegaan en heb netjes op de ANWB en het bergingsbedrijf gewacht zodat Inge thuis verder kon werken aan haar presentatie, het werd echter een stuk makkelijker gemaakt omdat ik wist dat er de volgende avond ook een mogelijkheid tot trainen was.

Het is zoals lang geleden toen ik redelijk fanatiek aan windsurfen deed. Zodra de wind gunstig stond liet ik het liefst alles uit mijn handen vallen om het water op te zoeken. Ik kon aan niets anders denken en was niet te genieten wanneer ik andere verplichtingen had waardoor ik niet kon gaan. Voor mijn directe omgeving zal ik geen prettig gezelschap zijn geweest op zulke momenten.

Zo erg is het nu (nog?) niet met me gesteld. Wanneer het me lukt tweemaal per week te gaan trainen is het goed (veel vaker lukt voorlopig trouwens ook niet, gezien de hersteltijd die ik elke keer nodig heb voordat de ergste spierpijn is verdwenen). Dus ga ik morgenvroeg lekker een eigen vrije training doen omdat tenslotte over ruim een week op zondag de 13de de tijd is aangebroken voor mijn eerste echte survivalrun. En daar wil ik wel een klein beetje fatsoenlijk voor de dag komen. Want het is ook nog eens de jubileumrun van de club waar ik nu zo’n vijf maanden lid van ben.

~ ~ ~

Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *