Jubileumrun 10 jaar Survivalrun trainingsgroep Arnhem

jubileumrunapenhang

In de nacht van zaterdag op zondag werd ik ergens van wakker. Op de wekker zag ik dat het 3 uur was. Buiten ging de wind als een gek tekeer. Zonder er bij na te denken stapte ik uit bed om te kijken of er achter ons huis misschien iets was omgewaaid. Met moeite kon ik me aan het nachtkastje vasthouden toen ik half door mijn linkerenkel zakte. Helemaal vergeten dat ik geblesseerd was. Een zoveelste bevestiging dat ik het wel uit mijn hoofd kon zetten om enkele uren later mee te doen aan de jubileumrun.

Klokslag 8 uur was ik op het clubterrein waar we met een allengs groter wordende groep vrijwilligers de laatste voorbereidingen troffen voordat de wedstrijdlopers en recreanten van start konden gaan. Alle frustratie die ik nog voelde vanwege het feit dat ik mijn eerste survivalrun zou gaan missen verdween zienderogen bij het zien hoe enthousiast iedereen bezig was om van deze dag iets speciaals te maken. Om 10 uur vertrok ik richting de apenhang over het water om daar als jurylid te fungeren.

En het was geweldig! Ondanks dat men het de hele tijd gekscherend over een funrun had (of ook wel survivalrunnetje) waren alle lopers (jong en oud) super gemotiveerd om een goeie tijd neer te zetten. De verbetenheid op de gezichten was prachtig om te zien. Tegelijkertijd was het ook nog eens erg leerzaam omdat de ene apenhanger toch weer net een iets afwijkende techniek had dan de ander. De vele foto’s die ik gemaakt heb vormen aldus goed studiemateriaal.

Het mooiste moment vond ik persoonlijk toen enkele volwassen wedstrijdlopers een jeugdlid op de apenhang passeerden. Aan de reacties van de wachtende lopers aan de overkant te zien was ik niet de enige die dit bijzonder (komisch) vond.

Nadat de bezemloper voorbij was gekomen konden de hindernissen weer afgebroken worden. Terug op het clubterrein was men al begonnen met het bereiden van erwtensoep en broodjes braadworst. Het vormde een smaakvolle afsluiting. Maar niet alvorens er enkele dankwoorden waren gesproken naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van Survivalrun trainingsgroep Arnhem en de prijzen verdeeld onder de snelste lopers.

Zoals gezegd, een zeer geslaagde dag waar we nog lang over kunnen napraten.

jubileumrun

Meer foto’s zijn hier, hier, hier en hier te bekijken.

~ ~ ~
Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt.

~ ~ ~

2 reacties op “Jubileumrun 10 jaar Survivalrun trainingsgroep Arnhem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *