Nieuwjaarsduik

Een kleine misstap en voor je het weet lig je een halve verdieping lager. Dat overkwam mij op een ochtend in november 2011. In eerste instantie leek het alsof de schade meeviel omdat ik me had weten op te vangen met mijn rechterarm. Later kwam echter pijnlijk aan het licht dat door de klap enkele nekwervels in elkaar waren geschoven. De fysiotherapeut moest me verlossing brengen.

Deze ervaring gecombineerd met een handvol andere signalen zorgde ervoor dat ik in 2012 serieuzer werk begon te maken met de halfslachtige pogingen om meer aan sport te doen. Ja, ik liep af en toe hard. En ja, ik fietste soms een stuk. Maar om nou te zeggen dat het zoden aan de dijk zette. Dat niet.

Dus nam ik een abonnement op de sportschool. Het was januari en ik was niet de enige. Iets met goede voornemens aan het begin van een nieuw jaar of zo. Drie maanden verder was zo’n beetje iedereen afgehaakt die net als mij enthousiast met cardio en fitness van start was gegaan.

Inmiddels had ik ook een paar nieuwe hardloopschoenen gekocht omdat ik van plan was het buiten rennen weer een zoveelste nieuw leven in te blazen. Ditmaal bleek het levensvatbaar.
2012 werd zodoende mijn jaar van (sportief) herstel.

In 2013 deed ik mee als recreant aan enkele hardloopwedstrijden over een afstand van maximaal 10 kilometer. Hardlopen vond ik steeds leuker en het sporten in de sportschool kwam wat op een lager pitje te staan. Zeker in het zomerseizoen.

Ook in 2014 bleef ik geregeld deelnemen aan een hardloopwedstrijd, waarbij de halve marathon in Doetinchem voor mijn gevoel de sportieve prestatie van het jaar was. Het abonnement in de sportschool had ik nu definitief opgezegd.

Na de halve marathon had ik nog heel even het idee om te gaan trainen voor een hele. Maar ik kwam in een loopdip terecht die ruim een maand aanhield. Daarna had ik niet echt een doel en liep ik maar wat. Totdat Luella aan kwam zetten met het plan om aan een obstaclerun mee te doen.

Als voorbereiding besloot ik een proefles te nemen bij de Survivalrun Trainingsgroep Arnhem die een eigen hindernisbaan heeft aan de Rijkerswoerdse plassen.

De rest is geschiedenis…

En een nieuw hoofdstuk in dit verhaal is dat ik gister voor het eerst in mijn leven een nieuwjaarsduik heb genomen. Als een soort van startschot voor het vijfde jaar op rij dat ik ga proberen te vullen met sportieve hoogtepunten (ik blijf het zeggen, alles is relatief). Niet vanuit het verplichte nummertje ‘goede voornemens’, maar gewoon. Omdat het zo lekker is.

~ ~ ~

Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt.

~ ~ ~

6 reacties op “Nieuwjaarsduik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *