Daar bij die molen…

molen

…die mooie molen, daar staat een blokhut die naar Arnhem moest. Daarom reden we er deze ochtend voor dag en dauw naar toe om ‘m af te breken. Het was nog donker toen we in Breedenbroek arriveerden voor een gesloten poort. We pleegden een telefoontje om de eigenaar van het terrein waar de blokhuit stond wakker te bellen. Even later ging de poort automatisch open.
Op een verder compleet uitgestorven terrein begonnen we de aanhanger in te laden met de balken van het dak dat al gedemonteerd was. Onbewust zorgden we ervoor niet al te veel lawaai te maken. Plots hoorde ik gekuch uit een richting waar niemand van ons op dat moment was. Vanuit de donkerte doemde een schim op. Niemand verroerde zich. Het was een vrouw zo zag ik toen de gedaante dichterbij kwam. Een heel oude vrouw zelfs, gekleed in een jurk, met daarover een vest en nog een schort. Aan haar voeten pantoffels.
Van wat ze zei toen ze begon te praten verstond ik helemaal niets. Niemand van ons. Ze klonk een beetje vijandig. Of kwaad. Dacht ze misschien dat we inbrekers waren? Dan had ze wel lef om dan gewoon op ons af te komen. Verschillende keren probeerden we uit te leggen dat we de eigenaar gebeld hadden die ons had binnen gelaten. Het was tegen dovenmansoren gericht. Zou zij ons ook niet verstaan?
Op het moment dat ik wilde voorstellen de eigenaar nog eens te bellen schuifelde ze verder en mompelde nog iets wat ik wel meende te verstaan. Koffie, geloof ik.
Ik had graag een foto van haar genomen omdat ik dit jaar een zoveelste poging ga doen wat meer eigen materiaal bij mijn blogposts te gebruiken, maar dat durfde ik niet. Daarom een foto van een molen. Ook typisch Achterhoeks.

blokhut

Dit was de blokhut zoals die in Breedenbroek stond. Nu ligt ie als een soort Ikea-pakket in Arnhem om komende week weer helemaal opgebouwd te worden. Bij deze veel sterkte en doorzettingsvermogen voor de bouwers die deze puzzelklus moeten zien te klaren.

PS: De oude vrouw is de moeder van de eigenaar. Zij woont nog op het terrein en houdt de boel goed in de gaten. Alleen moet ze nog wat werken aan haar klantvriendelijkheid zo deelde de eigenaar ons lachend mee toen hij later van dit voorval hoorde.

2 reacties op “Daar bij die molen…”

  1. big smile here
    fijn wakker word verhaal en leuk dat je meer foto’s gaat plaatsen/maken
    Heb je al overwogen om mee te doen met het weekend/de workshop van Thatcher Cook in februari in Utrecht? Erg warm aanbevolen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *