Rondje opnieuw van start met hardlopen

rondjeopnieuwhardlopen

Sinds 6 december heb ik niet meer hardgelopen. Nadat ik tijdens de Montferlandrun geblesseerd raakte aan mijn achilleshiel ben ik wel voorzichtig blijven trainen maar dan alleen voor de survivalrun, niet op de weg. Of het de juiste aanpak is geweest kan ik niet bewijzen, wel dat mijn blessure zo goed als verdwenen is. Althans op de hindernisbaan.
Vandaag vond ik het tijd worden om weer eens een stukje ‘echt’ te gaan hardlopen. Ik heb gehoord dat de survivalrun in Gendringen op 30 januari wat meer loopwerk vergt dan in Dinxperlo, dus wat extra training kan geen kwaad. Het idee is om de komende weken naast de survivalrun training op woensdag en zondag ook nog twee keer per week wat kilometers op de weg te maken.
Omdat ik toch nog wat huiverig was hoe mijn achillespees zich zou houden bij het aan één stuk hardlopen besloot ik vooraf dat ik het bij een kort rondje zou houden. Na een serieuze warming-up (ik wilde niets aan het toeval overlaten) liep ik een rondje om de recreatieplas. Helemaal nergens last van!
Even overwoog ik bij de drie kilometer om een andere route te kiezen en wat langer door te lopen, maar ik hield me aan mijn eigen afspraak en sloeg af richting fitnessterrein. Daar deed ik nog een kwartiertje lichte krachttraining en jogde toen rustig naar huis. Vrijdag meer.
~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *