Rondje opnieuw van start met hardlopen

rondjeopnieuwhardlopen

Sinds 6 decem­ber heb ik niet meer hardgelopen. Nadat ik tij­dens de Mont­fer­lan­drun geb­lesseerd raak­te aan mijn achilleshiel ben ik wel voorzichtig bli­jven trainen maar dan alleen voor de sur­vival­run, niet op de weg. Of het de juiste aan­pak is geweest kan ik niet bewi­jzen, wel dat mijn blessure zo goed als verd­we­nen is. Althans op de hin­dernis­baan.
Van­daag vond ik het tijd wor­den om weer eens een stuk­je ‘echt’ te gaan hard­lopen. Ik heb geho­ord dat de sur­vival­run in Gen­drin­gen op 30 jan­u­ari wat meer loop­w­erk vergt dan in Dinx­per­lo, dus wat extra train­ing kan geen kwaad. Het idee is om de komende weken naast de sur­vival­run train­ing op woens­dag en zondag ook nog twee keer per week wat kilo­me­ters op de weg te mak­en.
Omdat ik toch nog wat huiv­erig was hoe mijn achille­spees zich zou houden bij het aan één stuk hard­lopen besloot ik vooraf dat ik het bij een kort rond­je zou houden. Na een serieuze warm­ing-up (ik wilde niets aan het toe­val over­lat­en) liep ik een rond­je om de recre­atieplas. Hele­maal ner­gens last van!
Even over­woog ik bij de drie kilo­me­ter om een andere route te kiezen en wat langer door te lopen, maar ik hield me aan mijn eigen afspraak en sloeg af richt­ing fit­nesster­rein. Daar deed ik nog een kwartiert­je lichte kracht­train­ing en jogde toen rustig naar huis. Vri­jdag meer.
~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets