Rondje PR

rondjepr02

Omdat het afgelopen dinsdagavond goed ging en ik er bij de survivalrun training op woensdagavond geen last van had (en ook geen extra klachten bij kreeg) kon ik dus vanavond volgens plan mijn hardloopschoenen opnieuw aantrekken. Mijn eerste gedachte was om weer eens een 10 km te gaan lopen. Maar tijdens de warming up bedacht ik iets anders.
Voordat ik die blessure opliep (en hierna hou ik erover op) was ik begonnen om me wat meer te richten op de korte afstand en deze sneller af te leggen. Eerst de 5 km op een fatsoenlijke manier rond de vijf minuten per kilometer zien te lopen. Daarna proberen of ik richting de 4:30 minuten zou kunnen volbrengen. Misschien moest ik hier weer eens aan gaan werken.
Dus liep ik het rondje dat ik op dinsdag gelopen had maar dan nu in een veel hoger tempo. Om te zien hoe hard ik kon en of mijn achillespees zou gaan protesteren. Het lukte  om ruimschoots onder de 5 minuten te blijven. Zonder lichamelijk ongemak maar wel met heel wat gepuf en gehijg in de laatste meters. Veel verder was me niet gelukt. Maar toch, een heel mooi persoonlijk record op deze afstand. De komende tijd kan ik me hier op blijven richten voordat ik de afstand uit ga breiden naar 5 km zonder noemenswaardig in te hoeven leveren op het tempo.
Het tweede rondje over dezelfde afstand dat ik erna liep ging erg soepel dus met het herstel zit het ook wel goed. Ik begin er weer een beetje geloof in te krijgen.

PR

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *