Waar bleef de (vrije) tijd van 11 t/m 17 januari?

survivaltraining

Mijn vrijetijdsbesteding van afgelopen week:

 • iedere dag een blogpost
 • 75 min hardlopen
 • 30 min fitness
 • 3,5 uur training survivalrun
 • Elementary: aflevering 4 t/m 9 – seizoen 1
 • Homeland: aflevering 5 t/m 6 – seizoen 4
 • The Hermit of 69th Street – Jerzy Kosinski: p. 1-44
 • Historisch Nieuwsblad: nr. 7 – 2003
 • Spiegel Historiael: nr. 3 – 1992
 • De Groene Amsterdammer: nr. 5 – 2012

Conclusie: meer dan voldoende gesport, te weinig gelezen en te veel Netflix gekeken.
Dat zou je althans op basis van de kale feiten kunnen zeggen. Als verdediging wil ik echter opbrengen dat het boek van Kosinski taaie stof is. Voorzien van meerdere voetnoten op bijna iedere bladzijde en daarnaast ook nog eens vele citaten die de stelling onderschrijven dat zo’n beetje alles al eens eerder gezegd/geschreven is, maakt dat het lezen een tijdrovende bezigheid. Toch kan het geen kwaad om ietsjes minder op Netflix af te stemmen hoewel dat het enige is waarvoor ik afgelopen week de TV heb aangezet.
Met over twee weken de survivalrun van Gendringen voor de boeg wordt de opdracht voor deze week om flink door te blijven trainen ondanks de winterse omstandigheden. De overige vrije tijd ga ik verdelen over lezen en schrijven/bloggen. Eens zien wat dat oplevert.
~ ~ ~
Nu ik als experiment een tijdje dagelijks ga bijhouden waar zoal mijn vrije tijd aan verloren gaat, lijkt het me niet meer dan logisch om er periodiek op terug te kijken en er lering uit te trekken. Een mens moet iets met z’n vrije tijd, nietwaar?
 

4 reacties op “Waar bleef de (vrije) tijd van 11 t/m 17 januari?”

  1. Och, daar is niet veel dappers aan. Gewoon in mijn geval even terugkijken of ik eventueel kan herleiden waarom ik mijn vrije tijd anders heb ingevuld dan ik vooraf van plan was. Niet omdat ik superplanmatig wil leven. Juist niet. Maar wel om te zien of ik achteraf bijvoorbeeld te weinig tijd had om te lezen en dus niet teleurgesteld hoef te zijn dat ik een bepaald boek niet heb uitgekregen terwijl ik me dat wel voorgenomen had.
   Trouwens het terugdringen van televisieuren is iets wat mij het meest van al is meegevallen in vergelijking met andere zaken die ik wilde veranderen. En het levert ook meteen zoveel op dat je het dan vanzelf steeds minder gaat doen. Ik zou het liefst mijn tv-abonnement opzeggen ware het niet dat Inge zo af en toe nog wel eens een programma wil zien of opnemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *