Loop ik gevaar?

Update vrijdagochtend: Gezond weer op is niet gelukt. Blijkbaar een griepje te pakken, blegh.
Het was een update die ik deze ochtend onder mijn blogpost van gisteren plakte voordat ik weer in bed kroop. Ik was opgestaan om door te geven dat ik vandaag niet naar kantoor zou komen en was van plan om thuis te werken. Al snel bleek dat te hoog gegrepen. Woorden en zinnen uit emails dansten voor mijn ogen waardoor ik nog duizeliger werd dan ik al was. Het lukte me niet om vat te krijgen op de inhoud laat staan een fatsoenlijke reactie te formuleren. En koud dat ik het had. De rillingen over mijn lijf wilden maar niet stoppen.
Na een half uurtje hield ik het voor gezien, nam een hete douche en ging weer naar bed.
Pas laat in de middag ontwaakte ik. Ietsjes opgeknapt. Met een kop thee ben ik op de bank gaan zitten. Omdat ik het nog steeds niet warm kreeg uiteindelijk de houtkachel aangemaakt. Dat hielp. Voor de rest was ik tot niet meer in staat dan wat voor me uit te staren. De hoofdpijn hield zich gedeisd zolang ik me niet al te veel bewoog.
Tegen de avond voelde ik me wat beter. Ik had weer zin om te lezen en dat is altijd een goed teken. Echt ‘zware’ kost leek me nog geen goed idee dus de laptop opengeklapt met de bedoeling wat over het wereldwijde web te zwerven. Een van de eerste linkjes die ik aanklikte opende een artikel op sportzorg.nl met de onheilspellende titel In Nederland heerst een griepepidemie. Pas op: sporten en griep levensgevaarlijk:

Trainen met griep/koorts onder de leden is gevaarlijk. Je immuunsysteem is verzwakt en je lichaam heeft alle energie nodig om beter te worden. Je loopt bovendien het risico dat de virusinfectie ook terecht kan komen in de hartspier met als gevolg een myocarditis. Rust nemen dus en niet trainen! Ook nadat je je weer beter voelt, heeft je lichaam een aantal dagen rust nodig om te herstellen. De basisregel die je het beste kunt hanteren luidt dat je bij koorts het dubbele aantal dagen dat de koorts heeft geduurd niet moet lopen. Had je vier dagen koorts, dan mag je pas na acht dagen weer beginnen met trainen.

Nu had ik me er al (op de bank) bij neergelegd dat een rondje hardlopen er vanavond niet inzat, maar komende zondag ook geen survivalrun training? Daar moet ik nog even aan wennen. Over een week ga ik in Gendringen voor de 7 km van start en daarvoor zal ik toch wat trainingsuren moet maken. Eerst maar eens zien hoe fit ik morgenvroeg ontwaak. En daarna een reality nek-check uitvoeren.

sportzorg.nl

Nek-check via sportzorg.nl

~ ~ ~

4 reacties op “Loop ik gevaar?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *