De wereld is groot en klein tegelijk

Hoe werkt ‘t ook alweer? Je sluit je bijvoorbeeld aan bij een vereniging en daar leer je nieuwe mensen kennen. Na een tijdje komt het gesprek met enkele van hen op een bepaald onderwerp en plotseling ontdek je dat je verre familie van elkaar bent of een ander soort relatie (werk, buurtgenoten, etc) hebt. Dan volgt vaak de uitspraak: wat is de wereld toch klein en je sociale netwerk heeft zich weer wat verder/dieper verstevigd.
Zo ook deze avond na afloop van het skieën in Bottrop. De samenstelling van de groep was: enkele afdelingen die allen dezelfde manager deelden. We stonden nog wat te après-skieën en ik raakte aan de praat met een stagiair die het geluk had om al in z’n tweede week mee te mogen doen aan dit teamevent. Allebei hadden we het bier aan ons voorbij laten gaan omdat we de volgende dag nog een sportieve activiteit op het programma hadden staan.
Ik: Morgen moet ik nog een run lopen.
Stagiair: Ik ook. Hardloopwedstrijd?
Ik: Nee, survivalrun.
Stagiair: Gendringen?
Ik: Huh? Ja, dat klopt.
Stagiair: Haha, ik ook.
Ik: Welke afstand dan?
Stagiair: De 7 km.
Ik: Nou, dat is toevallig. Die loop ik ook. We starten om 13:05 uur.
Stagiair: Wij in de volgende startgroep om 13:10 uur.
Ik: Wat is de wereld toch klein.
Blijkt dat de stagiair ook sinds zo’n half jaar met deze sport begonnen is. Bij een trainingsgroep in Ede. Het evenement in Gendringen wordt zijn eerste officiële run.
~ ~ ~
Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt (in Ede bijvoorbeeld).
~ ~ ~

1 reactie op “De wereld is groot en klein tegelijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *