Waar bleef de (vrije) tijd van 1 t/m 7 februari?

lagrandebellezza

Mijn vrijetijdsbesteding van afgelopen week:

  • iedere dag een blogpost
  • 3,5 uur training survivalrun
  • 60 min hardlopen
  • Elementary: aflevering 14 t/m 16 – seizoen 1
  • La Grande Bellezza – film
  • The Unbelievers – documentaire
  • Op weg naar Armageddon. De evolutie van fanatisme – Bob de Graaff: p. 157-235
  • De Goddelijke Komedie – Dante Alighieri: p. 26-34
  • Metamorphosen – Ovidius: p.7-30
  • Don Quichot – Miguel de Cervantes Saavedra: p. 28-32

Conclusie: een week met veel afwisseling. Aan survivalrun en hardlopen gedaan. TV-serie, film en documentaire gekeken. Non-fictie en fictie gelezen. En iedere dag een blogpost geschreven.
Ergens midden in de week bedacht ik me dat op de mediabox nog steeds de film La grande bellezza stond die ik opgenomen had. Vrijdagavond leek me het perfecte moment om deze film van ruim twee uur te kijken. Na afloop vroeg ik me af of ik niet wat vaker een film in plaats van afleveringen uit een tv-serie zou moeten kijken. Probleem is dat ik een film het liefst helemaal uit kijk en aangezien ze meestal rond de anderhalf uur of langer duren is dat doordeweeks wat onpraktisch. Misschien dat ik de vrijdagavond er standaard voor ga reserveren.
Wat ik ook ga proberen is de zondagavond vrij te houden voor een documentaire. Op Netflix en Uitzending Gemist staan er meer dan voldoende en in tegenstelling tot films of tv-series vind ik het kijken van documentaires op een iPad of laptop eigenlijk helemaal niet vervelend. En het is tevens handig om snel iets op te zoeken.
Niet dat dit nu allemaal verplichte nummers in mijn week gaan worden. Eerder wat gevarieerde opties die er voor kunnen zorgen dat ik niet te makkelijk in bepaalde routines blijf hangen. Ik merk dat het voor mijn leesplezier ook heeft uitgemaakt dat ik wat verschillende thema’s heb ingebouwd. Het geeft me rust in mijn hoofd te weten dat ik na een Kosinski-week weer verder kan met boeken die ik even aan de kant heb gelegd. En dat enkele klassiekers elke week stukje bij beetje voorbij blijven komen.
Om er daarnaast en tussendoor ook nog wat bij te kunnen sporten en bloggen zorgt dat ik heerlijk ontspannen blijf. Ik doe misschien niet bijster veel bijzondere dingen in mijn vrije tijd maar heb wel het idee dat het steeds beter past bij mijn 40plus-urige werkweek.
De komende week ziet er wat beschikbare vrije tijd voorlopig ongeveer hetzelfde uit als de afgelopen week. Dus laat ik proberen opnieuw voldoende afwisseling in te bouwen. Op woensdag ben ik ook nog eens vrij wat extra mogelijkheden geeft. Mits er niet een waslijst aan (verplichte) to-do’s op me wacht is er wellicht wat ruimte voor museumbezoek of lange (stads)wandeling. We zullen zien. Niets moet, alles kan.
~ ~ ~
Nu ik als experiment een tijdje dagelijks ga bijhouden waar zoal mijn vrije tijd aan verloren gaat, lijkt het me niet meer dan logisch om er periodiek op terug te kijken en er lering uit te trekken. Een mens moet iets met z’n vrije tijd, nietwaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *