Nog even terugkomend op gisteren (maar dan anders)

Het is precies 23:00 uur wanneer ik deze woorden tik. Eén ding is zeker, de blogpost van vanavond is niet de uitgewerkte versie van datgene wat ik gisteren tijdens het filerijden in mijn hoofd had. Ik heb er wel een begin mee gemaakt maar vooralsnog lukt het me niet de vorm te vinden zoals ik die voor ogen had. Daarbij komt ook nog eens dat ik ben gaan twijfelen of het wel zo’n sterke blogpost gaat worden.

Dit is niet de eerste keer dat me zoiets overkomt. Eigenlijk heb ik er wel een paar keer per week last van. Juist (niet toevallig, vermoed ik zo) op de momenten dat ik niet in de gelegenheid ben om het uit te schrijven, krijg ik de meest prachtige ingevingen (zo lijkt het dan). In mijn gedachten kunnen ze groeien tot ware epistels van ongekende omvang die desondanks voorzien zijn van een hele zwik aaneengeregen spanningsbogen die de lezer ademloos zullen doen verder lezen.

Eenmaal thuis achter mijn computer blijkt het allemaal wel mee te vallen met die originele invalshoeken waarmee ik gedacht had de blogosfeer te doen verrijken. Een enkele keer besluit ik toch op ‘publish’ te drukken, veel vaker laat ik het half uitgewerkte stuk tekst in mijn concepten staan.

Wat zou het zijn? Faalangst? De kwaliteitslat te hoog? Overmoed? Persoonlijk denk ik dat het nog steeds die interne kwaliteitseis is die me regelmatig parten speelt.

Ik wil meer dan waartoe ik in staat ben, maar tegelijkertijd kan ik meer dan ik wil toegeven.

Dit besef is er al lang. En ik weet ook wat de beste remedie is. Blijven schrijven en vervolgens op die ‘publish’ knop drukken. Want de waarheid ligt in het midden. Ik ben niet tranentrekkend slecht en ook niet van uitmuntende klasse. Maar wat belangrijker is, ik vind bloggen leuk. Het geeft me zoveel voldoening om alles wat in me opkomt of waar ik mee zit in een blogpost te vertalen dat ik mezelf (opnieuw) voorgenomen heb er meer tijd voor in te ruimen. En tevens de frequentie hoog te houden.

Niet om iedere dag te proberen een geweldige blogpost te produceren. Veel meer om online te delen wat me zoal bezig houdt. Dit dus.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *