Waar bleef de (vrije) tijd van 15 t/m 21 februari?

applepencil

Mijn vrijetijdsbesteding van afgelopen week:

 • iedere dag een blogpost
 • 3,5 uur training survivalrun
 • 6 uur uitzoekwerk mbt iPad Pro + pencil
 • 4 uur oppassen op jongste kleinzoon
 • Elementary: aflevering 19 t/m 22 – seizoen 1
 • Op weg naar Armageddon. De evolutie van fanatisme – Bob de Graaff: p. 236-261
 • De Goddelijke Komedie – Dante Alighieri: p. 35-46
 • Don Quichot – Miguel de Cervantes Saavedra: p. 38-42

Conclusie: het was deze week back to basics. De normale twee trainingssessies voor survivalrun, iedere dag bloggen (ja, echt waar, ik daag de goden nog maar eens uit), beetje lezen en dan voor het slapen gaan een aflevering van de een of andere Netflix serie (in dit geval Elementary).
De rest van de tijd is opgegaan aan het zoeken naar en lezen/bekijken van reviews over de iPad Pro en dan met name in combinatie met de Apple Pencil. Allemaal naar aanleiding van een onschuldige vraag of ik voor het trainingsmateriaal en de diverse websites van Inge wat vaker illustraties zou kunnen maken. Nu deed ik dat al zo af en toe maar dan altijd ‘old skool’ op papier. Maar ik zat te overwegen of het met een stylus op de iPad ook zou lukken.
In de afgelopen maanden was ik daarvoor verscheidene keren naar de stad geweest om allerlei soorten stylus pennen uit te proberen. Dat beviel me steeds beter en ik was bijna zo ver dat ik een keus zou gaan maken. Totdat ik de kans kreeg om even met de Apple Pencil aan te rommelen. Dat was een openbaring. Plots had ik weer dat gevoel wat me ook overvallen was toen ik de eerste keer met een iPad in de hand stond.
Nu is het zo dat de Apple Pencil alleen werkt op de iPad Pro. Een nogal flink uit de kluiten gewassen iPad en vooralsnog niet de eerste keus als vervanger voor mijn oude exemplaar. Dus ben ik me verder gaan verdiepen om te zien in hoeverre deze eventuele aankoop aan mijn wensen en eisen tegemoet zou komen.
Gisteren hebben we de knoop doorgehakt en de bestelling geplaatst. De kwaliteit van de Apple Pencil heeft de doorslag gegeven. Als het goed is wordt de zending morgen geleverd en kan ik ‘s avonds aan de slag. Maar niet nadat ik eerst ben gaan hardlopen want met een survivalrun op 20 maart in Zeist op het programma wordt het tijd dat ik me wat serieuzer ga voorbereiden om goed voor de dag te komen. Niet veel later staan namelijk de clubkampioenschappen gepland.
~ ~ ~
Nu ik als experiment een tijdje dagelijks ga bijhouden waar zoal mijn vrije tijd aan verloren gaat, lijkt het me niet meer dan logisch om er periodiek op terug te kijken en er lering uit te trekken. Een mens moet iets met z’n vrije tijd, nietwaar?
~ ~ ~

2 reacties op “Waar bleef de (vrije) tijd van 15 t/m 21 februari?”

  1. De iPad Pro bevalt erg goed. Zeker in combinatie met de Pencil. Dan blijkt pas hoe geschikt het grotere scherm is voor tekenen. Want anders had ik misschien voor een kleiner formaat gekozen.
   Suits heb ik wel eens voorbij zien komen. Inge heeft het een hele tijd gevolgd maar ik vond er niet veel aan. Niet mijn genre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *