Van de ene in de andere routine

Het is vrijdagavond. Op kantoor vroeg ik iemand of ik nog iets bijzonders ging doen met Pasen. Niet testen, was mijn eerste reactie.

De afgelopen weken ben ik helemaal uit mijn routine geraakt. Overdag draaide alles rondom het vele testwerk dat verricht moet worden voor een belangrijk project. Eenmaal thuis draaide het nog een tijdlang door in mijn hoofd totdat het tijd werd om naar bed te gaan. Een beetje bankhangen was de voornaamste bezigheid waarmee ik de avonden vulde.

Nu is dat anders. Met het lange paasweekeinde voor de boeg heb ik mezelf een lekker drankje ingeschonken en ben begonnen in Het zijn net mensen door Joris Luyendijk. Nadat ik vorige week het boekenweekgeschenk gelezen heb, wil ik nog even wat anders lezen voordat ik weer verder ga met Jerzy Kosinski en Bob de Graaff. Zoals wel vaker kost het me moeite weer een boek op te pakken waar ik een tijdje niet in gelezen heb. Dan gaan ineens andere boeken om aandacht vragen waar ik dan moeilijk nee tegen kan zeggen. Meestal duurt het twee of drie boeken voordat ik die mentale blokkade weet te overwinnen. Dus ik geef er tegenwoordig gewoon aan toe. Komt vanzelf goed.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *