Overdosis

In amper twee dagen 32 stuks paracetamol wegwerken. Plus 8 stuks ibuprofen. Het voelde aan als een overdosis en dat bleek ook zo te zijn volgens de huisarts waar ik vanmiddag terecht kon. Voor de zekerheid vroeg hij het nog eens.

Daarna zocht hij de gegevens op van de dienstdoende weekendarts. Het stond er echt: 4x daags 4x paracetamol plus 1x ibuprofen.

Laat die paracetamol voorlopig maar staan was zijn eerste reactie. Daarna mocht ik me uitkleden. Een kwartiertje later zat ik weer tegenover hem en was de algemene conclusie dat ik geen hernia had. Mooi zo. Dat was dan weer meegenomen. Wat het dan wel was bleef ietwat vaag. De spierpijn in mijn rug was minder geworden. Maar of dat kwam door de medicatie of door andere redenen kon de huisarts mij niet vertellen. Daar kon ik op één manier achterkomen.

Door ook de ibuprofen voorlopig te laten staan.

Peinzend liep ik naar huis. Moest ik blij zijn dat ik geen hernia had? Tot die tijd had ik me daar nooit mee bezig gehouden. Wie weet wat ik nog meer allemaal niet had? Kon ik tevreden zijn dat ik met de medicatie mocht stoppen? Maar indien de weekendarts niet zulke belachelijke hoeveelheden had doorgegeven was dat ook niet nodig geweest. Het bevestigde voor een zoveelste keer mijn vooroordelen en achterdocht richting de gezondheidszorg. Ik heb mijn portie medicijnen wel weer gehad voor de komende tijd.
~ ~ ~

4 reacties op “Overdosis”

  1. Maar wat nu? Je bent toch geen steek verder? Dat is ook de ervaring die ik meestal heb wanneer ik naar de huisarts ga. Jammer maar waar.

    1. Nu gaat het gelukkig met de dag beter. In het weekend had ik beter wat pijnstillers bij de drogist kunnen halen, maar onder ‘sociale druk’ van vooral mijn vrouw was het raadzaam om toch maar een afspraak met de huisarts te maken. En weer heeft het me weinig tot niets opgeleverd.

    1. Ja, dat dacht ik ook toen ik het hoorde. Heb het verscheidene malen opnieuw gevraagd maar ze (weekendarts) bleef bij haar verhaal en dosering. En wie ben ik om daar dan tegen in te gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *