He would have wanted it that way

Na het avondeten installeerde ik me met The Secret History van Donna Tartt in de achtertuin. In het vorige hoofdstuk is Bunny na dagen van vermissing eindelijk gevonden in een ravijn niet ver van de campus. Ik las hoe plots iedereen Bunny gekend had of zelfs dikke maatjes met hem was geweest:

Everyone, suddenly, had known him; everyone was deranged with grief; everyone was just going to have to try and get on as well as they could without him. “He would have wanted it that way.” That was a phrase I heard many times that week on the lips of people who had absolutely no idea what Bunny wanted.
[p.377, The Secret History, Donna Tartt]

Eerder op de dag las ik een artikel (ik kan het helaas niet meer terugvinden) geschreven door een vriend van Muhammad Ali. Hij vond het nodig om op deze wijze uitleg te geven waarom hij tot nu toe nog niet in de openbaarheid had laten weten hoeveel verdriet hij had wegens het overlijden van de legendarische bokser. Men had hem daar al verschillende keren om benaderd. Het publiek had daar recht op, zo vertrouwde men hem toe.
En natuurlijk zou Muhammad Ali het ook gewild hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *