Rondje door het water

rondjedoorhetwater1

Door al het gedoe rondom de verhuizing (die pas volgend jaar gaat plaatsvinden, maar toch) zou ik haast vergeten dat me nog een andere uitdaging staat te wachten: voor het komende survivalrunseizoen heb ik een licentie aangevraagd om aan de korte afstand (voorheen BSC) als wedstrijdloper te mogen deelnemen. Dat betekent onder andere dat je alle hindernissen moet volbrengen (omdat anders je polsbandje wordt ingenomen plus extra straftijd doorberekend wordt) en je eindtijd meetelt voor het klassement. Gelukkig is er dit jaar ook een speciale wedstrijdcategorie voor 50plussers.

De eerste run waar ik me voor heb ingeschreven is al op 11 september, dus het wordt tijd dat ik me wat serieuzer ga voorbereiden wil ik enigszins serieus mee kunnen doen. Daarom heb ik besloten mijn trainingsschema ietwat aan te passen. Voortaan ga ik op donderdagavond en zondagochtend naar de survivalruntraining, en reserveer ik de dinsdagavond voor het hardlopen omdat ik merk dat mijn loopconditie niet meer helemaal is zoals die was.

Vanavond bij een temperatuur van tegen de 25 graden op pad gegaan voor een rondje van 12 km. Vanwege het drukkende weer (waar ik toch altijd last van heb) hield ik een rustig tempo aan van 10 km per uur. En dat ging erg soepeltjes. Als beloning voor goed gedrag mocht ik van mezelf tegen het eind nog een stuk van 300 meter gaan zwemmen. Heerlijk. Het was jammer dat ik geen camera bij me had want de plek waar ik het water inging was helemaal verlaten. Ik had de hele plas voor mij alleen (en de watervogels). Terwijl het een paar honderd meter verderop in de grotere recreatieplas nog een drukte van jewelste was, zwom ik in mijn eentje door het rimpelloze water in welhaast volledige stilte.

Voor herhaling vatbaar.

rondjedoorhetwater2

~ ~ ~

Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *