Hernieuwde confrontatie

Het was dit jaar de tweede keer dat ik op de donderdagavond ging trainen en de eerste keer dat de trainer die doorgaans op deze dag lesgeeft aanwezig was. Hij had een belangrijke mededeling voor ons bij aanvang: we moesten flink aan de bak en zorgen dat we om 20:50 uur helemaal verzuurd waren want dan zou de training al afgelopen zijn (tegen normaal gesproken een tijd van 21:00 uur). Hij zat namelijk in de nachtdienst en moest dus tijdig vertrekken.
Zo gezegd zo gedaan. We gingen vlot van start met enkele opwarmrondjes om daarna te verzamelen bij het whiteboard waarop hij onze training had uitgeschreven. Het waren blokken van enkele flinke oefeningen per keer afgewisseld met rondjes lopen om te herstellen. Tot mijn schrik zag ik dat we vele keren over de hoge schutting moesten die voor mijn gevoel te hoog (gegrepen) is. Ik had me er al ooit op stukgebeten en daarna was ik er alleen nog eens mee geconfronteerd tijdens het oefenrondje voor de Lingezegenrun. Toen kwam ik er weliswaar met moeite overheen, maar verder is deze hindernis altijd aan me voorbij gegaan (of ben ik er willens en wetens aan voorbij gegaan).
Vandaag moesten we er afhankelijk van het tempo waarin we de oefeningen wisten te volbrengen minimaal 2x tot 9x overheen. Ik hield m’n hart vast. Gelukkig stond het boomstammetje wat als opstap kan dienen er nog steeds bij.
Uiteindelijk ben ik er 5x overheen gegaan. En eigenlijk zonder al te veel moeite. Haast automatisch ben ik gebruik blijven maken van het stammetje, maar achteraf vraag ik me af waarom. Is het overmoed nu ik het achter de rug heb of zou het me inderdaad moeten lukken om er zonder enige hulp overheen te komen? Daar kan ik maar op een manier achterkomen. Komende zondag ga ik het proberen.
Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat het loont om stug door te blijven trainen. De vorderingen die je maakt komen misschien niet altijd even snel (of zo snel als je zelf zou willen), maar ze komen wel degelijk. Als je ziet wat ik nu presteer ten opzichte van een jaar geleden toen ik met deze sport begon, dan sta ik zelf nog wel het meeste verbaasd.

schutting0

~ ~ ~

4 reacties op “Hernieuwde confrontatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *