Het verhuizen is begonnen

Ondanks dat we de sleutel van ons nieuwe huis pas op 1 februari 2017 in handen krijgen (ervan uitgaande dat alles volgens plan blijft gaan) zijn we vorige week al begonnen met het opknappen van ons huidige huis. Opknappen in de zin van kleine klusjes om de verkoopwaarde te doen toenemen. Een soort van investering dus.

De eerste week van mijn vakantie hadden we daarom enkele schilderlui over de vloer die de schuur, hal en toilet onder handen (kwasten) namen. Omdat ze sneller en beter kunnen schilderen (zei Inge met een minzame glimlach toen ze met dit voorstel kwam). Ik mocht me ondertussen bezighouden met het uitzoeken van spullen die we zeker het komende jaar niet nodig denken te hebben. Eind augustus komen ze foto’s van ons huis maken om op de site van de makelaar te plaatsen en we hadden te horen gekregen dat een overvol (ik wierp een veelbetekenende blik richting Inge) huis geen fraaie plaatjes oplevert.

Na een aantal dagen hadden we al een hele verzameling verhuisdozen klaarstaan. Tijd om die ergens op te bergen. Gisteren reed ik met de eerste lading richting Arnhem-Noord waar we een kleine opslagruimte huren. Het werd me al snel duidelijk dat we daar niet genoeg aan hadden. Omdat de vestiging pas recent geopend is en wij een van de eerste klanten waren werden we gematst (volgens de baliemedewerker). Voor een klein bedrag meer konden we gelijk overhuizen naar een grotere ruimte.

Vandaag heb ik nog eens drie ritjes moeten maken voordat alle dozen over waren. De opslagruimte begint al aardig vol te raken, maar in huis lijkt het of er nog helemaal niets verdwenen is. Ik weet wat ons de komende week te doen staat.

En wie zich (net als ik) afvraagt waarom wij zoveel spullen hebben en of er niet iets weggedaan kan worden die moet (net als ik) vooralsnog genoegen nemen met het antwoord van Inge dat we daar volgend jaar wel eens naar gaan kijken.

Als we tijd en ruimte hebben.

AllSafeOpslag

SHARING IS CARING

The 50 Best Alt-Country Albums of All Time

Niet dat Country nu echt mijn genre is, maar de zogenaamde Alternatieve Country of ook wel Americana genaamd, weet me wel degelijk te bekoren. Deze lijst vormt een perfecte afspiegeling van wat je kunt verwachten bij deze muzieksoort. Hieronder een aantal albums die wat mij betreft uitstijgen boven de rest (voor zover ik ze ken):

42. Lyle Lovett – Joshua Judges Ruth
40. k.d. Lang – Ingénue (1992)
35. Bonnie “Prince” Billy – I See a Darkness (1999)
33. 16 Horsepower – Folklore (2002)
27. Joe Henry – Kindness of the World (1992)
26. Steve Earle – El Corazon (1997)
25. Songs: Ohia – The Magnolia Electric Co. (2003)
13. Ryan Adams – Heartbreaker (2000)
11. Johnny Cash – American Recordings (1994)
10. The Jayhawks – Hollywood Town Hall (1992)
9. Emmylou Harris – Wrecking Ball (1995)
5. Drive-By Truckers – Decoration Day (2003)
3. Gillian Welch – Revival (1996)

~ ~ ~

4 reacties op “Het verhuizen is begonnen”

  1. Weggooien is een lastig proces van loslaten! Maar het is ook lekker. En op deze manier stel je het enerzijds nog even uit maar je maakt het voor volgend jaar makkelijker. Want als je die spullen niet gemist hebt, weet je ook sneller of je ze nog wilt houden.
    PS Ga je ook boeken naar de opslag brengen??

    1. Eigenlijk doen we het in twee stappen. Alles waarvan we nu al denken dat we het niet meer nodig hebben gaat meteen weg. De rest pakken we in en wordt over een jaar nog eens serieus bekeken of we het alsnog moeten bewaren nadat we verhuisd zijn. Hopelijk gaat dat zoals je zegt makkelijker, want het valt bij sommige spullen inderdaad niet mee.
      Wat de boeken betreft: hier ga ik hetzelfde doen. Ook nu ga ik proberen afscheid te nemen van boeken die ik niet meer (opnieuw) ga lezen. De rest gaat in dozen en naar de opslag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *