De reünie

In 2009 zag ik op Hyves (wat was dat ook alweer? klik hier voor meer info) een initiatief voorbij komen om mee te schrijven aan een fictieve reünie voor leerlingen van een middelbare school. Iedereen kreeg een personage toegewezen en de bedoeling was dat ieder voor zich invulling gaf aan het verhaal zonder dat daar vooraf iets over op papier was gezet. De enige regel was dat men voortborduurde op eerdere blogposts.

Mijn personage was Hans en ik had bij aanvang geen flauw idee over hoe ik dit zou gaan invullen. Binnen de kortste keren was de reünie een totale chaos van allerlei door elkaar lopende verhaallijnen, waarvan de ene nog spectaculairder was dan de ander. Er vielen zelfs doden en gewonden.

Ik besloot met Hans de luwte op te zoeken en zo ontstond gaandeweg (uit het niets?) een serie van vijftien korte vervolgverhalen over onder andere een gedoemde liefde, overspel en alcoholmisbruik die zich tot op bepaalde hoogte zelfstandig laat lezen los van de verwikkelingen binnen de reünie.

Voor het gemak heb ik alle delen hieronder staan.

 1. Waarom zou ik?
 2. Roulette
 3. Love needs a heart
 4. Dans met mij
 5. De bittere smaak
 6. Nachtelijke omzwervingen
 7. She’s the one
 8. Melancholy blues
 9. Eerst naar het ziekenhuis
 10. Neiges d’antan
 11. Klaar in
 12. Het zuigende moeras
 13. Guardian Angel
 14. Luna’s gone
 15. Het is beter zo

Waarom besteed ik er na zoveel jaar opnieuw aandacht aan? Simpel. Naar aanleiding van de Zomerse verhalenwedstrijd op Aicha Qandisha besloot ik twee deeltjes uit De Reünie te herschrijven als mijn inzending. Het betreft ‘Klaar in’ en ‘She’s the one’.

Zoek de verschillen (waarvoor je dan wel even moet wachten totdat mijn inzending gepubliceerd wordt op Aicha Qandisha, dus hou die site in de gaten!).

~ ~ ~

2 reacties op “De reünie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *