Pijnloos bloggen

image

Nog een voordeel van bloggen op een iPad: het doet geen pijn aan mijn rechter­pink!
Ok, dit heeft miss­chien wat uit­leg nodig.
Sinds ik begonnen met de iPad als serieus alter­natief voor mijn ver­sleten Mac­Book te gebruiken kwam ik er al snel achter dat het miss­chien toch wel hand­ig is om er een extern toet­sen­bord bij te gebruiken. Hoewel het typen op het scherm van de iPad best wel goed gaat, vind ik het bij lang­durig gebruik ver­moeien­der. Daarom ben ik toch maar over­stag gegaan voor de bescher­mhoes inclusief toet­sen­bord die Apple zelf ontwikkeld heeft.
Je kunt de iPad nog steeds als tablet bli­jven gebruiken door de bescher­mhoes naar achter te klap­pen, maar het is ook mogelijk de iPad overeind te zetten net zoals het scherm van een lap­top om dan het geïn­te­greerde toet­sen­bord te gebruiken. En dat is de opstelling waarin ik dit blog­je tik.
Van­waar dan geen pijn aan mijn rechter­pink?
Eerder deze week heb ik mijn vinger­nagels geknipt. Eerst de nagels van mijn link­er­hand en toen rechts. Deze vol­go­rde (ik ben recht­shandig) schi­jnt iets over mij te zeggen zo leerde ik recent toen ik de film Nympho­ma­ni­ac keek. Blijk­baar heb ik daar­bij de nagel van mijn rechter­pink iets te kort geknipt of ben ik ander­szins onvoorzichtig geweest want een aan­tal dagen lat­er is de vinger gaan ontsteken.
Dat doet flink pijn. De min­ste aan­rak­ing voelt al aan alsof er met een naald in mijn vinger­top wordt geprikt.
En hier komt het voordeel van het Smart Key­board om de hoek kijken. Het toet­sen­bord is namelijk gemaakt van een zacht soort rub­ber dat heer­lijk meegeeft wan­neer ik aan het typen ben. Heel anders dan het toet­sen­bord wat ik gewend ben en zo goed als pijn­loos wan­neer ik mijn rechter­pink moet gebruiken. Ideaal onder deze barre omstandighe­den.
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets