Pijnloos bloggen

image

Nog een voordeel van bloggen op een iPad: het doet geen pijn aan mijn rechterpink!

Ok, dit heeft misschien wat uitleg nodig.

Sinds ik begonnen met de iPad als serieus alternatief voor mijn versleten MacBook te gebruiken kwam ik er al snel achter dat het misschien toch wel handig is om er een extern toetsenbord bij te gebruiken. Hoewel het typen op het scherm van de iPad best goed gaat, vind ik het bij langdurig gebruik vermoeiender. Daarom ben ik toch maar overstag gegaan voor de beschermhoes inclusief toetsenbord die Apple zelf ontwikkeld heeft.

Je kunt de iPad nog steeds als tablet blijven gebruiken door de beschermhoes naar achter te klappen, maar het is ook mogelijk de iPad overeind te zetten net zoals het scherm van een laptop om dan het geïntegreerde toetsenbord te gebruiken. En dat is de opstelling waarin ik dit blogje tik.

Vanwaar dan geen pijn aan mijn rechterpink?

Eerder deze week heb ik mijn vingernagels geknipt. Eerst de nagels van mijn linkerhand en toen rechts. Deze volgorde (ik ben rechtshandig) schijnt iets over mij te zeggen zo leerde ik recent toen ik de film Nymphomaniac keek. Blijkbaar heb ik daarbij de nagel van mijn rechterpink iets te kort geknipt of ben ik anderszins onvoorzichtig geweest want een aantal dagen later is de vinger gaan ontsteken.

Dat doet flink pijn. De minste aanraking voelt al aan alsof er met een naald in mijn vingertop wordt geprikt.

En hier komt het voordeel van het Smart Keyboard om de hoek kijken. Het toetsenbord is namelijk gemaakt van een zacht soort rubber dat heerlijk meegeeft wanneer ik aan het typen ben. Heel anders dan het toetsenbord wat ik gewend ben en zo goed als pijnloos wanneer ik mijn rechterpink moet gebruiken. Ideaal onder deze barre omstandigheden.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *