Omgekeerd weerbeeld

voorpmp

Het weer was prachtig deze ocht­end toen ik in Ams­ter­dam arriveerde. Uit­bundig scheen de zon over het IJ achter het Cen­traal Sta­tion. Niet dat het mijn stem­ming deed omslaan. Ik was op weg naar de Wes­t­er­doks­dijk 215 voor het exa­m­en Pro­ject­man­age­ment PMP en had het gevoel dat een herkans­ing het hoogst haal­bare was. Hoewel ik in mijn vakantie elke ocht­end in alle vroegte enkele uren ges­tudeerd had, waren de goede voorne­mens om hier­mee door te gaan nadat ik weer aan het werk was bij goede voorne­mens gebleven. Zelfs het afgelopen week­end was het er niet meer van gekomen. Voor de proeftest die ik gis­ter­avond inge­vuld had zak­te ik jam­mer­lijk. Ik zag enkel donkere wolken zich samen­pakken aan de hori­zon.
Viere­neen­half uur lat­er stapte ik dolen­t­hou­si­ast naar buiten. IK WAS GESLAAGD! Ter­wi­jl ik ieder die het maar wilde weten van het goede nieuws op de hoogte stelde viel me pas bij het Cen­traal Sta­tion op dat de zon verd­we­nen was. De imag­i­naire donkere wolken die me deze ocht­end de hele tijd had­den vergezeld waren alsnog over het IJ komen aan­rollen. Niet dat het mij kan sche­len. Deze dag gaat de boeken in als een prachtige dag.

napmp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tags

(all tags)

Tweets