The Color Purple

Wat betekent die paarse kleur?
Een heel terechte vraag. Ik zou ‘m zelf ook gesteld kunnen hebben had ik aan de andere kant van de tafel gezeten. Daar zat ik echter niet. Ik zat aan deze kant. De kant van de ondervraagde. Tegenover mij zat de ondervrager. Ook wel auditor genoemd.
Wat die paarse kleur betekent?
Mijn hersens werkten op volle toeren. Allerlei verbanden werden er gelegd. Het rare was dat in mijn hoofd de kleur paars purple werd. Kwam het doordat de voertaal op kantoor Engels is? Hoe dan ook, ik hoorde de gitaarsolo uit Purple Rain en werd een beetje weemoedig.
The color purple?
De auditor keek niet langer meer naar het scherm maar naar mij. Goeie film. Hoewel zoals altijd het boek beter was. Zou ik hem dat moeten vertellen? Hij leek niet zo’n lezer. Misschien kende hij zowel film als boek niet. Ook lullig voor hem om dat te moeten toegeven.
Oh, de betekenis van die paarse kleur!
Ik klikte naar een ander tabblad in de excelfile. Opnieuw verschenen her en der paarse cellen op het scherm. Plots had ik context en kon ik het hem uitleggen. In een klein boekje maakte hij wat aantekeningen. Niet veel later waren we klaar. In het eindrapport stond het opnemen van een legenda vermeld als verbeterpunt. Daar kan ik mee leven.
~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *