Tijd voor innovatie

Klik op de banner en ga naar de website van Survival Materialen

We hadden vandaag de gelegenheid om nieuwe sportkleding met opdruk uit te zoeken bij Survival Materialen in Breedenbroek. Het leek me een uitgelezen kans om ook weer eens naar nieuwe schoenen te kijken. De Brooks die ik sinds februari draag slijten weliswaar minder snel dan het vorige model, maar helemaal tevreden ben ik er niet over. Ook het paar Adidas dat ik als reserve gebruik weten me niet echt te bekoren. Ondanks veelvuldig gebruik blijven ze stug en binnenin is de afwerking zodanig slordig dat een aantal scherpe randjes blijven irriteren. Misschien toch maar schoenen van een ander merk proberen. En dan is het natuurlijk geweldig dat je je kunt laten voorlichten door ervaren atleten die weten waar goed materiaal aan moet voldoen.

De ontvangst was lekker informeel geregeld. In afwachting van de leden die zich aangemeld hadden was het goed vertoeven bij de houtkachel terwijl er koffie en thee geserveerd werd. Ondertussen konden we al wat rondkijken in de winkel waar een ruim assortiment voorhanden is op het gebied van survivalrun, trialrun, thriatlon en fitness. Toen iedereen aanwezig was kregen we uitleg over de sportkleding waaruit we een keuze konden maken. Al snel was het een komen en gaan bij de kleedhokjes. Uiteindelijk heb ik gekozen voor nieuwe leggings en een running jacket van het merk Fusion. Daarna werd het tijd om advies te vragen voor andere schoenen.

Na wat over en weer gepraat werd mij aangeraden om de X-Claw 275 uitvoering van het merk INOV-8 uit te proberen. Buiten kon ik op het terrein wat rondjes lopen om te ervaren hoe de pasvorm was. Dat voelde eigenlijk meteen heel comfortabel aan. De andere schoenen die ik ook nog gepast heb konden daar niet aan tippen. Maar hoe zouden ze zitten tijdens een survivalrun? Kwam het even goed uit dat we na het passen van de kleding ook nog een survivalrun clinic hadden. We konden zo vanuit de winkel naar een werkelijk prachtige hindernisbaan met super combi rennen om daar onder deskundige begeleiding van Bianca en Herbert de fijnere kneepjes van het survivalrunnen uitgelegd en voorgedaan te krijgen.

Het was zo leerzaam en inspirerend dat ik binnen de kortste keren vergat dat ik nieuwe schoenen aanhad. Ze knelden niet, ik gleed niet uit, er zat niets te vervelen van binnen. Omdat ze zo heerlijk zaten heb ik ze aangehouden toen ik naar huis ging. Een perfecte kennismaking wat mij betreft.

Klik op het plaatje voor meer info over X-Claw 275 op de site van INOV-8

~ ~ ~

PS: Er zijn tijdens de survival clinic ook foto’s gemaakt door Natasja Frijters en Ron Sep. Zodra ik wat gevonden heb zal ik ze hier plaatsen.

PS1: De foto’s van Natasja heb ik inmiddels doorgestuurd gekregen en die van Ron Sep zijn hier te vinden op Google. Een aantal heb ik hieronder geplaatst.

De hindernis baan van Survival Materialen ligt goed verstopt in een bos nabij.

Bij de combinatiehindernis aangekomen kregen we eerst wat algemene instructies en daarna begonnen we aan de warming up.


Bij de swingover dikke balk wees Herbert mij erop dat ik te veel op armkracht omhoog ging in plaats van een goede voetklem te zetten. Slordig. Met wat meer aandacht voor mijn techniek ging het daarna een stuk beter. De truc is om de laatste voetklem voordat je over de balk gaat zo hoog mogelijk te zetten en dan goed de benen te strekken vanuit die voetklem zodat je hoog over de balk komt en ver erover heen kunt reiken. Maar het blijft een lastige hindernis.Vanuit het net de apenhang in. Dat gaf verder geen problemen. Wat me wel opviel was dat alle hindernissen standaard een stuk hoger waren dan ik gewend ben bij ons op het trainingsterrein. Dat voelt toch net even iets anders aan. En natuurlijk moet je ook continu wat hoger klimmen, wat je op een gegeven ook gaat voelen.


De triangels waren vanwege de miezerregen erg glad. Van Herbert kregen we de tip om telkens bij te pakken in dezelfde triangel en dan pas naar de volgende te gaan. Dan hou je net iets meer grip. Bij de korte touwtjes (geen foto’s van) liet Bianca zien hoe zij met een gestrekte arm hoog in het touw ging hangen en dan met haar andere arm laag het volgende touw pakte. En dan weer hoog bijpakken met je andere arm. Het zag er vreemd uit maar het voelde makkelijker aan dan ik had gedacht. Een nieuwe techniek die ik nog wat meer ga oefenen.

Nadat we ons voldoende hadden kunnen uitleven in de verschillende hindernissen kregen we bij terugkomst op het terrein nog een stevig toetje te verwerken. Eerst 20 seconden zijwaarts lunges (uitstappen en diep door de knieën gaan), daarna 10 seconden rust. Gevolgd door 20 seconden door de knieën gaan, de grond aantikken en dan omhoog springen met je armen gestrekt. Vervolgens opnieuw 10 seconden rust. Dit alles vier keer.


Ik had het niet verwacht, maar deze laatste oefening van slechts in totaal vier minuten sloopte me helemaal. Wat was dat zwaar! Al in de auto op weg naar huis voelde ik de eerste spierpijn in mijn bovenbenen en billen opkomen. Kortom, een welbestede middag.

~ ~ ~

Iets voor jou, dat survivalrunnen? Kom dan eens een keertje kijken bij Survivalrun Trainingsgroep Arnhem. Of check voor een vereniging bij jou in de buurt.

~ ~ ~

1 reactie op “Tijd voor innovatie”

  1. Haha! Ik vind het zo ongelofelijk klinken al dat gesurvival van jou, zo heftig! Met de foto’s erbij helemaal! Heel gaaf! En ik herken die excitement van beter worden, van kleine dingen ontdekken waardoor je beter wordt. Leuk om te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *