Voor de verandering een lijstje met goede voornemens

What a difference a day makes. Gisteren, 31 december 2016, klonk het nog erg ver weg wanneer we het over 1 februari hadden. Deze ochtend, 1 januari 2017, is dat geheel anders. Alsof we plots beseffen dat we onze tijd hebben zitten verdoen. Een beetje hebben zitten lummelen in plaats van bezig te zijn met de aanstaande verbouwing.

Natuurlijk is dat niet het geval. Al vanaf de zomer vorig jaar zijn we eigenlijk alleen maar het grootste deel van onze vrije tijd bezig met het regelen van allerlei zaken die met de verkoop van ons huidige huis en de aankoop plus verbouwing van de nieuwe stek te maken hebben. Toch lijkt het alsof het lang niet genoeg is geweest. De urgentie laat zich nu echt voelen.

Het betekent dat we doorschakelen naar een hogere versnelling. Er een tandje bovenop doen. Tenslotte moeten we uiterlijk 30 april overgehuisd zijn. En dat klinkt ook ineens heel dichtbij (een optimist zou zeggen dat het dan ook zo voorbij is).

Genoeg te doen dus de komende maanden. Maar tussen alle bedrijven door blijf ik zeker voldoende ruimte voor ontspanning reserveren omdat ik weet hoe belangrijk dat voor me is. Bovendien heb ik op kantoor al afgesproken dat ik regelmatig vrije dagen opneem want met alleen de weekenden ga ik het niet redden.

Laat ik daarom voor de verandering dit jaar wèl eens een lijstje opstellen met goede voornemens:

  • blijven sporten; de overstap die ik vorig jaar na de zomer heb gemaakt naar de wedstrijdklasse Korte Afstand survivalrun is qua timing niet handig geweest en misschien is het verstandig om voorlopig runs op recreantenniveau te gaan lopen; maar (tijdelijk) stoppen is geen optie; mijn streven is om minimaal 1x doordeweeks plus elke zondagochtend te gaan trainen of een run te lopen;
  • blijven lezen; het jaar 2016 was niet echt een topjaar wanneer je het aantal gelezen titels in ogenschouw neemt; toch heb ik dat niet zo ervaren; er zaten een aantal dikke pillen tussen en veel tijd is opgegaan aan de studie projectmanagement waarvoor ik ook een hoop moest lezen; dit jaar blijf ik stug doorgaan om beurtelings fictie en non-fictie te lezen; de genres of onderwerpen laat ik vooralsnog in het midden; wat op mijn pad komt zal ik lezen; als de verhuizing eenmaal achter de rug is en de boeken uitgepakt dan zien we wel weer verder of ik er wat struktuur in aan kan brengen;
  • blijven bloggen; hoewel het hier soms meerdere dagen of langer dan een week stilvalt, kan ik er niet mee stoppen; ik wil er ook helemaal niet mee stoppen; eerder zou ik meer willen bloggen, zelfs als het druk is; het liefst zou ik willen vastleggen dat ik iedere dag ga bloggen, maar in die valkuil stap ik niet (meer); laat ik volstaan met te zeggen dat ik zeker meerdere keren per week blijf bloggen;
  • blijven tekenen; dit is het lastigste voornemen; nu al komt het er veel te weinig van; omdat het nog niet goed in mijn systeem zit, valt het vaak als eerste af wanneer ik weinig tijd heb of moe ben; misschien tegen beter weten in zet ik het toch op de lijst;

Daarnaast heb ik enkele voornemens die meer in de privé-sfeer zitten. Wie weet komen die later nog eens (in verhulde vorm) aan bod in blogposts wanneer daar aanleiding voor is. Voorlopig laat ik het hierbij.

Rest mij jullie allen een heel goed 2017 toe te wensen en dat het nieuwe jaar mag brengen waar je naar op zoek bent!

~ ~ ~