Blijven sporten valt niet mee wanneer het gaan al niet lukt

Het was maandagmiddag tegen vier uur. Ik vroeg me af of ik op tijd naar huis zou gaan om een rondje te hardlopen als start van mijn goede voornemens op sportgebied of toch wat langer op kantoor zou blijven om door te werken aan de slides voor de workshop volgende week in Roemenië. Omdat ik op donderdagavond survivaltraining had gepland kon ik ook nog op dinsdagavond gaan hardlopen. Het werd aldus laat op kantoor.
Op dinsdagmiddag gaf Inge door dat de tuinman donderdagavond langs kon komen om diverse offertes door te bespreken. Of ik mijn planning wilde aanpassen en op woensdagavond naar survivaltraining kon gaan? Flexibel als ik ben (hoewel dat door het weinige sporten van de laatste weken niet helemaal meer opgaat) stemde ik in met het voorstel maar realiseerde me daarna dat het wel mijn voornemen verstoorde om op dinsdagavond te gaan hardlopen. Ik vind het namelijk niet zo fijn om de dag voor survivaltraining te gaan hardlopen. Het werd aldus opnieuw laat op kantoor.
Woensdagmiddag kregen we een berichtje van de tuinman dat hij ook wel diezelfde avond langs kon komen. Ook goed, dan zou ik alsnog op donderdagavond kunnen gaan trainen. ‘s Avonds rond acht uur liet de tuinman weten dat er helaas iets was tussengekomen. Of het toch op de donderdagavond zou kunnen zoals we oorspronkelijk hadden afgesproken. Tuurlijk, geen probleem, moet kunnen (want jullie kennen mijn reputatie als flexibel mens intussen). Alleen was het nu wel te laat om nog naar de survivaltraining te gaan. We hadden al flink gegeten van de stamppot en het idee om dan maar met een volle buik een rondje te gaan hardlopen sprak me ook niet erg aan. Het werd aldus niet laat op kantoor maar wel op mijn studeerkamer.
Toen het er deze avond (donderdag dus) even op leek dat rond zeven uur de tuinman misschien opnieuw verhinderd was (buiten zijn schuld overigens) heb ik voor de zekerheid even gewacht met het avondeten (voor de geïnteresseerde, het was erwtensoep). Wie weet zat er toch nog een survivaltraining in. Een half uur later stond hij echter bij ons op de stoep. Een zoveelste potentiële sportavond was verloren gegaan. Het schiet niet op zo. Wel werd het laat met het minutieus doorrekenen van ons financiële plaatje voor wat betreft de verbouwing.
Komende zaterdag staat de Nieuwjaarsduik gepland en op zondagochtend een volgende survivaltraining. Dat worden mijn nieuwe doelen deze week.

Dit was tijdens de Nieuwjaarsduik in 2009 (voor de volledigheid: toen was ik er nog niet bij). Gezien de weersvoorspelling zouden het zaterdag wel eens vergelijkbare omstandigheden kunnen zijn. Brrr…

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *