Het jaar 2017 – week 2

Over minder dan een uur stap ik in de auto en vertrek richting Dortmund nadat ik eerst een collega heb opgehaald. Vlakbij het vliegveld in Dortmund hebben we hotel geboekt waar we tevens nog twee andere collega’s zullen ontmoeten. Hopelijk is er tijd om nog een drankje te nemen voordat we onze hotelkamers gaan opzoeken. Morgenvroeg vertrekken we dan naar Cluj-Napoca in Roemenië voor een weekje workshops. Vrijdag vliegen we weer terug.

Werk

De voorbije week stond grotendeels in de voorbereiding van deze workshops. Daar gaat ongemerkt toch meer tijd inzitten dan je op voorhand denkt. De meeste tijd was ik kwijt aan het zoeken naar geschikte procesbeschrijvingen van onze huidige orderstromen in Europa. Toen ik ze op verschillende plaatsen gedeeltelijk gevonden had, moest ik ze daarna in detail doorlopen en vaak aanpassen want ze waren niet meer echt actueel. Het is me in ieder geval gelukt. Vandaag ben ik er nog een keer doorheen gegaan en morgenmiddag zal ik dat voor een laatste keer doen. Op dinsdagochtend mag ik het dan aan een groot en gevarieerd gezelschap presenteren. Altijd leuk om te doen. Wel vermoeiend. Maar dat merk je pas wanneer je ‘s avonds in je hotelkamer op bed valt.
Ook had ik deze week mijn beoordeling. Het was voor het laatst dat de gebruikelijke scores gehanteerd werden. Vanaf komend jaar worden de doelstellingen die we hebben opgesteld maatgevend voor de beoordeling. Er wordt dus meer afgerekend op resultaat. Iets wat er al langere tijd zat aan te komen. Eerlijk gezegd maakt het mij niet zoveel uit zolang we maar gezamenlijk realistische doelen kunnen afspreken.

Verbouwing & verhuizing

Op verbouwingsgebied was het voornamelijk de afronding van de laatste offertes op basis van de input die wij de aannemer en tuinman en keukenboer verstrekt hadden. Het financiële plaatje begint steeds concreter te worden en we hebben goed inzicht gekregen in planning en timing van de bouw en de uitgaven. Dat het een hele klus gaat worden dat wisten we al, maar nu wordt ook steeds duidelijker dat het er om gaat spannen of alles op tijd klaar zal zijn. Ons nieuwe huis bevat slechts één verdieping en daar komt voor het grootste deel een gietvloer in. Die moet natuurlijk helemaal uitgehard zijn willen we daar spullen op kunnen zetten. Mocht dit vanwege wat voor reden dan ook dreigen uit te lopen dan hebben we een probleem met de verhuizing want waar laten we dan zolang onze inboedel? Voorlopig zijn het zorgen voor morgen, maar morgen is het al heel snel.

Blijven sporten

Ik schreef er deze week al over hoe aan mijn voornemen deze week weer te beginnen nog geen invulling was gegeven. Pure overmacht zal ik maar zeggen om mezelf zoveel mogelijk vrij te pleiten. En omdat de wil er heus wel is, kan ik nu bevestigen dat de twee doelen die deze week nog over waren (eindejaarsduik op zaterdagmiddag en survivaltraining op zondagochtend) beide gehaald zijn. Zelfs toen het zaterdag verschillende keren begonnen te sneeuwen en Inge aangaf dat ik zeker wel thuis zou blijven vanwege het ‘slechte weer’ had ik geen moment van twijfel. Ook niet om kwart over vier met mijn blote voeten in de sneeuw voor het fotomomentje (foto volgt hopelijk nog). Resoluut renden we met z’n allen het ijskoude water in en vervolgens er net zo snel weer uit richting het kampvuur waar we binnen de kortste keren op temperatuur waren. Heerlijk! Echt waar!

Blijven lezen

Zoals je misschien al gezien hebt ben ik begonnen in Mr. Penumbra’s 24-hour bookstore van Robin Sloan. Het was een verrassende trip down to memory lane toen ik er in begon te lezen, maar nu ik het boek voor twee-derde uit heb valt het me toch ietsjes tegen. De liefde die eruit spreekt voor boeken, boekhandels en bibliotheken kan ik wel waarderen, en ook hoe er over het toepassen van moderne techniek gesproken wordt om data-analyse te doen werkt aanstekelijk, maar het gaat allemaal net wat te makkelijk en te snel. Voor al problemen zijn er meteen oplossingen en iedereen is superslim of superhandig. Niet echt realistisch.
Omdat ik nog maar zo’n 70 bladzijdes hoef te lezen voordat het boek uit is, neem ik het niet mee naar Cluj deze week. Wat dan wel, weet ik nog niet. Dat kun je volgende week zondag hier terug lezen.

The Great Recession has shuffled Clay Jannon away from life as a San Francisco web-design drone and into the aisles of Mr. Penumbra’s 24-hour bookstore. But after a few days on the job, Clay discovers that the store is more curious than either its name or its gnomic owner might suggest. The customers are few, and they never seem to buy anything – instead, they “check out” large, obscure volumes from strange corners of the store. Suspicious, Clay engineers an analysis of the clientele’s behavior, seeking help from his various talented friends. But when they bring their findings to Mr. Penumbra, they discover the bookstore’s secrets extend far beyond its walls.
Mr. Penumbra’s 24-hour bookstore
Robin Sloan
Uitgever Picador
ISBN 978125003776651500

Blijven bloggen

Opnieuw is het me gelukt om in ieder geval meer dan één keer te bloggen de afgelopen week. Twee keer welteverstaan. Maar het voornemen is dan ook om te blijven bloggen. Niet meer (of iedere dag), maar gewoon blijven bloggen. En dat doe ik dus. Eens zien hoe het me in Cluj zal vergaan. Meestal wordt het vaak erg laat voordat ik via de hotelbar na een uitgebreid diner in een lokaal restaurant in mijn hotelkamer arriveer dat het bloggen er dan bij inschiet. Ik ga het in ieder geval proberen. Stay tuned!

Blijven tekenen

Tja. Vooralsnog weinig verbetering te bespeuren. Het kopje Blijven tekenen kan gerust gelezen worden als Ga tekenen!
~ ~ ~

1 reactie op “Het jaar 2017 – week 2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *