Malle Pietje

Tijdens de lunch werd me gevraagd of ik interesse had in een pallet vol kratten. Plus twee kasten. En indien ik het kon vervoeren lagen er ook enkele kozijnen klaar die ik mee mocht nemen. Waarvan eentje met het glas er nog in. Ook nu weer gratis en voor niets. Er wordt volop verbouwd om ruimte te maken voor een ander bedrijf dat bij ons in het gebouw komt. Veel wordt op marktplaats gezet of soms zelfs weggegooid wanneer er zich geen gegadigden aandienen die iets willen hebben.
Ik vroeg om bedenktijd en maakte van de gelegenheid gebruik om bij Inge te informeren wat zij ervan dacht. Vorige week had ik al een stapeltje kratten opgehaald die ons goed van pas leken te komen. En tussen kerst en nieuwjaar had ik zelfs een aanhangwagen moeten huren omdat ik anders een archiefkast, een papiervernietiger, twee whiteboards, vier bureaus en vijf stoelen niet mee naar huis kon krijgen.
Allemaal leuk en aardig maar ondertussen stond het aardig vol onder de carport en achter op de plaats. Ruimte voor nog meer spullen is er eigenlijk niet meer willen we een beetje fatsoenlijk ons huis in en uit kunnen.
Gelukkig krijgen we morgen de sleutel van ons nieuwe huis waar er voldoende ruimte is en we die extra spullen goed kunnen gebruiken voor de verbouwing. Na overleg met Inge was daarom de zaak snel beklonken. Jazeker, hadden we interesse. We spraken een datum af wanneer het mij het beste uitkwam om de spullen op te halen en begonnen daarna aan een toetje voordat we terug naar onze werkplek gingen.
Toen ik even later de telefoon nam om voor de zoveelste keer een aanhangwagen te reserveren voelde ik met net zo’n opkoper van tweedehands spullen die stad en land doorkruist op zoek naar koopwaar. Op kantoor noemen ze me al Malle Pietje.
~ ~ ~

2 reacties op “Malle Pietje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *