Uitbreiding

Op ‘t eind van de inspectie vooraf aan de sleuteloverdracht kwam er alsnog een haan uit de mouw. Plus drie hennetjes. Of we die misschien over wilden nemen? De beestjes liepen nu nog vrij rond maar dat zou niet meer mogelijk zijn op de plek waar ze heen zouden verhuizen.
Dat was inderdaad zielig. We keken elkaar voor de vorm even aan want erover nadenken hoefden we niet. Natuurlijk mochten de kippetjes blijven!
Alleen, waar zaten ze ergens verstopt?
Pas de volgende dag zagen we de haan. In z’n eentje was hij de schuur aan het verkennen die helemaal was leeggeruimd. Geen paarden en geen mest meer te bekennen. Wel een onderdeel van de shovel die een stukje verderop met veel geweld bezig was bomen te ontwortelen in de tuin. Met wat korrels voer wisten we ‘m ietwat gerust te stellen. Maar het duurde niet lang voor hij weer verdwenen was. De drie dames die hij onder zijn hoede heeft waren echter nog steeds spoorloos.

[Klik op de foto om een video van de haan op vimeo.com te bekijken]
Pas veel later op de middag, nadat de tuinmannen waren verdwenen kwam het hele gezelschap plots tevoorschijn uit een schuilplaats die we tot nu toe nog niet hebben weten te ontdekken. Eerst nog wat schichtig maar allangs brutaler begonnen ze de omgeving te verkennen. De korrels voer waren al snel verorberd. Toen we wilden bijvullen liepen ze voor ons uit richting het kippenhok. Blijkbaar wilden ze daar hun avondeten nuttigen. Volgzaam als we zijn voldeden we aan hun onuitgesproken verzoek.
Ze lieten het zich goed smaken. Ook het frisse water kon hen wel bekoren. Af en toe klonk er zelfs een tok van waardering.

Vandaag liepen ze overal weer rond alsof er niets aan de hand was terwijl de graafmachines en buldozers met veel lawaai de tuin verder omploegden. Ze waren er echter niet (meer) van onder de indruk.
~ ~ ~

3 reacties op “Uitbreiding”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *