Weekendje strippen – zaterdag

De werkweek van de tuinmannen zat er op en in het weekend mochten wij (Inge, haar broer en ikzelf) aan de gang voordat maandag de aannemer in het huis begint. Onze opdracht was om zoveel mogelijk te slopen en te strippen zodat de echte verbouwing een soort van vliegende start zou krijgen.
Als eerste was mijn toekomstige studeerkamer aan de beurt. Een klus die Inge’s broer voor zijn rekening nam. Na een half uur wrikken met een koevoet kwam Inge binnen om hem te vertellen dat hij deze ruimte kon overslaan. De aannemer had laten weten dat hij daar voorlopig nog niet aan gaat werken. Jammer, want het ging best vlotjes. En nee, wij begrijpen ook niet waarom hier een bad geplaatst is. Het gaat er in ieder geval uit.

Dan maar door naar de woonkamer. Daar had ik gister al de parketvloer verwijderd. Nu moesten de balken uit de schouw gesloopt worden. Met de hulp van een zware sloophamer kon mijn zwager zich naar hartelust uitleven.

Na de lunch verdween Inge’s broer in de badkamer terwijl ik een karwei buiten kreeg toegewezen. Aan ‘t eind van de dag was zowat de gehele badkamer ontmanteld. In het plafond ontdekten we twee lekkages. Waarschijnlijk veroorzaakt door de boiler die op het zoldertje staat. We hebben er geen nader onderzoek naar verricht. Dat laten we over aan de aannemer.

Buiten was het de bedoeling om het kippenhok af te breken. Dit hok staat precies op de plek waar de uitbouw van de schuur is gepland. Eerst moesten we echter een stapel dakpannen en stenen opruimen omdat we er anders aan een zijde niet goed bij konden komen. Toen we de onderste steen boven hadden, bleek dat niet zo te zijn. Er lagen er nog veel meer. Begraven in een kuil onder de stapel stenen. We waren er aldus veel te veel tijd mee kwijt. Hierna hebben we alleen nog de dakpannen er af kunnen halen voordat het te donker om door te werken. De kippen waren ons dankbaar. Die konden er nu nog een nachtje in slapen.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *