Watermanagement


Het is met het huidige weer (en de puinhoop achter het huis) moeilijk voor te stellen maar er komt een periode dat we een tuin gaan hebben die in volle bloei zal staan. Dan zullen we natuurlijk regelmatig water nodig hebben om de beplanting goed te kunnen verzorgen. Om dat op een verantwoorde wijze te doen hebben we vandaag al een waterpomp laten slaan. Volgens de buurman zit er op een diepte van acht meter grondwater van zodanige kwaliteit dat we niet dieper hoeven te boren. Of het water ook geschikt is om de vijver mee te verversen moet nog blijken.

Grondboorman Menno arriveerde iets later dan gepland vanwege de gladheid op de weg. Hij liet er geen gras over groeien en ging meteen aan de slag. Ik wilde hem verder niet storen dus heb helaas niet kunnen vragen wat hij allemaal heeft gedaan om de waterpomp te installeren. Zelf was ik binnen bezig met het slopen van de keuken waardoor ik niet alles meegekregen heb.

In ieder geval had hij op een gegeven moment veel water nodig nadat hij met een grondboor een diep gat had gemaakt en daar een buis in had laten zakken. Met de Linge voor de deur was dat geen probleem. Kwestie van slang uitrollen en in het water hangen en dan een pomp aanzetten. Waarschijnlijk wordt op die manier door de druk van het water het gat verder uitgediept of schoongespoeld. Moet ik misschien nog een keertje opzoeken.

Vervolgens werd er een tweede buis in het uitgespoelde gat gezet. Als vanzelf gleed deze naar beneden tot net boven het grond oppervlak. De buitenste buis werd verwijderd en de binnenste buis werd afgedopt. Later komt hier een aansluitstuk op naar de kraan die we in de schuur gaan bevestigen. In de tuin maken we diverse sproeipunten die water krijgen via de pomp.

~ ~ ~

2 reacties op “Watermanagement”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *