House on the hill

Op papier zag het er vooraf erg mooi uit. En nog steeds zijn we erg blij met het ontwerp van de tuin zoals we dat samen in goed overleg met de tuinarchitect hebben opgesteld. Nu het rooien, snoeien en grondwerk voor het grootste deel achter de rug is beginnen de contouren van de nieuwe tuin langzaam vorm te krijgen.
Alleen hebben we ons vergist in de hoogte van de taxus die als haag moeten dienen ter afscheiding van ons huis met dat van de buurman.
We begonnen nattigheid te voelen zonder precies te weten waarom toen de tuinman aangaf dat voor het nieuwe terras achter het huis er een extra trede moest komen in het trapje naar beneden. Hij had de daadwerkelijke hoogte pas kunnen opmeten nadat we de sleutel van het huis hadden gekregen en die bleek toch iets meer te zijn dan onze schatting. Niet getreurd, er was nog ruimte in het budget.
Een volgende aanwijzing werd een paar dagen later gegeven door een van onze kennissen. Op bezoek met man en kinderen wees ze naar het huis van de buurma. Alsof het op een terp was gebouwd, zo gaf ze aan. Net als ons huis.
Daar had het inderdaad alle kenmerken van. We keken elkaar aan en vroegen ons af waarom dit een probleem zou kunnen zijn.
Vandaag zijn we erachter gekomen. Deze ochtend is er een taxushaag geplaatst De buurman had tijdens het kennismakingsgesprek aangegeven dat hij nogal op z’n privacy was gesteld. Hij had er geen problemen mee dat we de vele coniferen zouden verwijderen maar hopelijk kwam er wel iets anders voor in de plaats. We konden hem geruststellen door te beloven dat er een mooie hoge haag zou komen.
De taxus is 1,80 meter hoog. Dat leek ons een paar weken geleden meer dan voldoende. Hoger was ook duurder. En voldoende groeien doen ze toch wel werd ons beloofd.
Laat ons hopen dat ze een beetje haast maken met dat groeien.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *