Een echt wespennest

Dat we een viertal kippen aangeboden kregen tijdens de sleuteloverdracht was natuurlijk een aangename verrassing (mits je kippen leuk vindt tenminste). Inmiddels zijn ze al helemaal gewend aan alle bezigheden op het erf die gepaard gaan met de verbouwing van huis en schuur. Zozeer zelfs dat we al verscheidene eitjes hebben gevonden.

Waar we niet zo blij mee waren was de rat die plots tevoorschijn kwam uit het kippenhok toen we dat aan het afbreken waren. Dachten we eerst nog dat we een eekhoorn in de tuin hadden vanwege de verzameling walnoten die goed verstopt zat tussen de binnen- en buitenwand, een potje rattengif verstoorde die illusie. Mijn zwager probeerde de wegvluchtende rat uit te schakelen door er een hamer achteraan te gooien maar zonder resultaat.

Verder zien we met de dag meer vogels in onze tuin neerstrijken alsook een verdwaalde fazant. Nu het ‘s avonds wat langer licht blijft lijkt het of ze geduldig wachten tot de bouwvakkers vertrokken zijn om nog even op hun gemak te zoeken naar wat eetbaars in de omgewoelde aarde. Binnenkort zal ik er toch eens een vogelboek bij moeten pakken om alle verschillende soorten te herleiden op basis van hun vorm en getjilp.

Het is kortom een gezellige beestenbende aan het worden achter het huis.

En vandaag kregen we te horen dat het aan de voorkant onder de nok van het dak ook raak is. Bij het verwijderen van de onderste dakplaten vielen er een handvol wespen naar beneden. Reden om iets voorzichtiger te werk te gaan. Uiteindelijk bleek er een (tijdelijk?) verlaten wespennest te zitten. We hebber er maar voor gekozen om het niet te laten zitten.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *