Men in white

Ditmaal was het niet de brandweer die uitgerukt was om een oefening te houden in ons leegstaande huis, maar hadden mannen in witte pakken de oprit geblokkeerd met gele linten. Een plaats delict? Nee, gelukkig niet. Het betrof hier medewerkers van het bedrijf dat de asbest dakpannen gaat verwijderen.
Even leek het alsof ze gelijk de inpakartiest Christo de complete woning in vele lagen plastic gingen hullen. Dat viel uiteindelijk mee. Om te voorkomen dat asbestvezels in de tuin terecht zouden komen werd de onmiddellijke omgeving zorgvuldig afgedekt. Na al dat voorbereidend werk klommen ze in de hoogwerker en gingen het dak op.
Vandaag zijn ze de hele dag bezig geweest. Ook morgen komen ze terug. Daarna op woensdag alles opruimen en goed schoonmaken voordat ze vertrekken.
En dan kan de aannemer het weer overnemen om de rest te verwijderen en er een beter geïsoleerd dak voor in de plaats terug aan te brengen. Met uitbouw voor de serre.
De eerste maand zit erop. Nog twee maanden te gaan.

~ ~ ~

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *